Politika Güncelleme Tarihi: 9 Şub 2023 16:00

İyi Parti ve CHP'li vekillerden maaşlarını bağışlama kararı

İyi parti ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem için başlatılan yardım kampanyalarına bir maaşlarını bağışladılar.

Meclis TBMM İyi Parti CHP

İYİ Parti Milletvekilleri Maraş merkezli, 10 kenti etkileyen depreme yardım için birer maaşlarını bağışlama kararı aldı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İYİ Parti TBMM grubumuz ve milletvekillerimiz depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçları için kullanılmak üzere ilk olarak birer maaşlarıyla yardımda bulunma kararı almışlardır. Her bir vatandaşımız, her bir evladımız bizim için milli bir sorumluluk milli bir vazifedir” dedi.

İYİ Parti'nin Meclis'te 37 milletvekili bulunuyor. Maaşların toplamı ise 2 milyon 812 bin lira yapıyor.

CHP'DEN MAAŞ KARARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde, partili milletvekillerinin, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına destek için birer maaşını deprem bölgesine göndereceği bildirildi.

CHP'den yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, tüm milletvekillerimiz bu ayki milletvekili maaşlarını, afet bölgesindeki depremzedelere destek olarak gönderme kararı almıştır." ifadesi kullanıldı.

CHP'nin TBMM'de toplam 135 milletvekili bulunuyor. Maaşlarının toplamı 10 milyon 260 bin lira yapıyor.

MECLİS BAŞKANINDAN ÇAĞRI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekillerine en az birer maaşlarını AFAD'a yardım olarak bağışlaması çağrısında bulunarak, kendisinin de AFAD'a 3 maaşını bağışladığını bildirdi.

Ekleme Tarihi: 9 Şub 2023 16:00