Asayiş Güncelleme Tarihi: 7 Şub 2024 12:00

İzmir'de Sedat Ocakçı ve eşi binlerce kişiyi dolandırdı

zmir'de faaliyet gösteren bir holdingin sahibi Sedat Ocakçı ve eşinin de aralarında bulunduğu 30 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Sedat Ocakçı

Yüksek Kar Vaadiyle Milyarlarca Lira Toplayan Holding Sahibi Sırra Kadem Bastı!

İzmir'de faaliyet gösteren bir holdingin sahibi Sedat Ocakçı ve eşinin de aralarında bulunduğu 30 kişi hakkında yüksek kar vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltı kararı verildi.

İddiaya göre, holding, binlerce kişiden 2,5 milyar TL para topladıktan sonra Sedat Ocakçı ve eşi sırra kadem bastı.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 30 şüpheli için nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltı kararı alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şirket binası ve diğer adreslere operasyon düzenleyerek şüphelileri yakalamak için harekete geçti.

İddialara göre, zanlılar yüksek kar vaadiyle token satışı yaparak kripto piyasalarda para kazanacaklarını, ayrıca bir dron fabrikası kurarak kar payı dağıtacaklarını vaat ederek yaklaşık 2,500 kişiden 2.5 milyar TL topladılar. Soruşturma devam ederken, gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ve delil toplama çalışmalarıyla olayın ayrıntıları ortaya çıkacak.

Ekleme Tarihi: 7 Şub 2024 12:00