Medya Güncelleme Tarihi: 25 Mar 2024 15:00

Kadir İnanır'ın durumu hakkında başhekimden yeni açıklama

Beykoz'da yaşadığı evde rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan usta oyuncu Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında son açıklama.

kadir inanır

Kadir İnanır'ın Son Durumu Hakkında Başhekimden Yeni Açıklama!

Beykoz'da yaşadığı evde rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan usta oyuncu Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında açıklama yapan Başhekim Necdet Sağlam, sanatçının 2 saatlik operasyonunun başarılı geçtiğini ancak ilk 24-48 saatlik süreçte yoğun bakımda tutulacağı bilgisini paylaştı.

İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan oyuncu Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam açıklamalarda bulundu.

Sağlam, ünlü oyuncunun 2 saatlik operasyonunun başarılı geçtiğini söyledi.

İnanır'ın operasyon sonrasındaki ilk 24-48 saat aralığında yoğun bakımda tutulacağı bilgisini paylaşan başhekim, "Tıkalı damardaki pıhtı alındı. Beynin beslenmesi sağlandı. Şimdi işlemden sonra çekilen MR görüntülemelerinde işlemin başarılı olduğu teyit edildi ve beyin beslenmesi şu anda iyi" diye konuştu.

Sağlam, şunları söyledi:

"Sabah saatlerinde sevgili sanatçımız Kadir İnanır, hastanemize 112 ambulansıyla geldi. İlk geldiği andan itibaren acil ekibimizi toparladık. Nöroloji doktorumuz, anestezi doktorumuz, girişimsel radyoloji ve beyin cerrahisinden oluşan ekibimiz hızlıca toparlandı. İlk değerlendirmede geldiğinde sağ tarafında bir felç vardı. Şuuru kapalıydı. Değerlendirmeler sonunda tetkikler yapıldı. Beyin tomografisi çekildiğinde beyni besleyen ana damarda bir tıkanıklık tespit edildi. Ve acil girişimsel radyoloji ekibimiz, nöroloji ekibimiz, beyin cerrahisi arkadaşlarla birlikte anestezi doktorlarımızın da entübasyonu sonrası ilk 2 saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirildi. Tıkalı damardaki pıhtı alındı. Beynin beslenmesi sağlandı. Şimdi işlemden sonra çekilen MR görüntülemelerinde işlemin başarılı olduğu teyit edildi ve beyin beslenmesi şu anda iyi. Ancak yoğun bakıma alındı doğal olarak. Entübe olarak yoğun bakımımızda izleniyor. İlk 24- 48 saat içerisinde bir uyandırılma yapılmayacak. Gelişebilecek komplikasyonlar, yeni bir kanama olmadığı müddetçe inşallah olmayacak. İşlem çok başarılı çünkü."

Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Ekleme Tarihi: 25 Mar 2024 15:00