Güncel Güncelleme Tarihi: 20 Kas 2023 03:00

Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yollar

Türkiye'nin etkisi nedeniyle alan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle birçok ilde ulaşımda aksaklıklar genelgesi. İşte yollardaki son durum:

kar temizleme aracı

Türkiye'de Kar Yağıışı ve Ulaşım Durumu

Türkiye'nin etkisi nedeniyle alan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle birçok ilde ulaşımda aksaklıklar genelgesi. İşte yollardaki son durum:

  • Çankırı-Bolu Karayolu:

İstanbul istikameti ile Erzurum merkez ile Tekman ilçesi arasındaki karayolu, yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma verilmektedir. Yoğun kar yağışı ve türü olarak Eskipazar ilçesi Kemikli rampalarında ulaşım kontrollü sağlanıyor.

  • Karabük-Bolu Karayolu (D-100):

Yoğun kar yağışı ve tipi sonucu Karabük-Bolu geçişinde ulaşımın durma noktasına geldi. Trafiğin yavaş seyretmesi nedeniyle karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

kar yagışı kapalı yollar

  • Ankara-Zonguldak Karayolu:

Dorukhan Tüneli devam etti, kış lastikleri ile ulaşımda zorlanması nedeniyle ulaşım zaman zaman ayakta kaldı. Karayolları, jandarma ve polis ekipleri, normale geçiş için çalışma yapıyor.

  • Erzurum-Tekman Yolu:

Erzurum merkez ile Tekman ilçesi arasındaki karayolu, yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma tabidir.

Kop Dağı Geçidi'nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksama döngüsü. Orhaneli-Bursa Karayolu:

Kar yağışı nedeniyle kente karayolunda ulaşımda aksamalar döngüsü. Orhaneli-Bursa karayolu Kapıkaya mevkisinde zor anlar yaşıyor.

Kar yağışı ve yollar

  • D-100 Karayolu:

İstanbul istikametinde kar yağışı nedeniyle ulaşım aksadı, Çankırı'nın Çerkeş ilçesi ile Bolu'nun Gerede ilçeleri arasında trafik yoğunluğu oluştu.

Yolda kalan araçlar ve yoğun kar yağışı nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Ulaşım güçleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor, ancak kalıcı dikkatli olmaları ve kış şartlarına uygun hareket etme önemli. Yolda kalan vatandaşlara yardım ediliyor ve güvenliği sağlanmaya çalışılıyor.

Ekleme Tarihi: 20 Kas 2023 03:00