Politika Güncelleme Tarihi: 12 Eyl 2016 09:38

Kayyum atanan 28 belediye için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum

Erdoğan belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili olarak da 'Geç kalınmış bir adımdır' yorumunu yaptı.

Kayyum atanan 28 belediye için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum
İstanbul'da kıldığı Kurban Bayramı namazı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili de değerlendirmede bulundu.

"BANA GÖRE GEÇ ATILMIŞ BİR ADIM"

Erdoğan, 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili "Bu tabii yeni bir şey değil. Bana göre geç atılmış bir adımdır. Daha önce bu adımın atılması gerekirdi. Daha önce de benim temennimdi.

"BELEDİYE BAŞKANI TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK VEREMEZ"

Belediye başkanlığı yapmış bir insan olarak konuşuyorum Belediye Başkanı seçilmek demek sizin her türlü tasarrufu yapacağınız anlamına gelmez. Siz belediye başkanı olarak terör örgütlerine destek veremezsiniz. Siz bölgenizde sorumluluk alanınız içinde altyapı üstyapı yatırımlarından tutunuz orada yaşayan vatandaşlara hizmet vermekle mükellefsiniz. Hendek açmakla mükellef değilsiniz. Hendek atık su içme suyu vs için açılır. Orada hayatı aksatmak için hendek açılır mı. Bunlar devletin imkanlarını bu işler için kullandılar. Kendilerine gelen devletten desteği dağa gönderdiler. Hepsi tespit edildi. Görüntülü olarak hepsi tespitte. Bunlar TNT taşıyorlar, öbür tarafta variller. Bölgede devamlı tehdit unsuru oluşturuyorlar. Bunu hangi belediye yapmışsa bedelini ödemek zorundadır.

En sonunda hükümetimiz bu kararını aldı, zaten yargı sonunda bütün bu suç duyurularına karşı tavrını koymuştur. Yargı kararını vermiştir. Bunların bir kısmı tutukluydu. Bunlarla ilgili süreç görevden alma ile başlatılarak atamalar yapıldı. Çoğunda da valilerin üst koordinesinde vali yardımcıları ve kaymakamlarla yönetimler başlamış vaziyette. Temennim 28 belediye örnek adımlar atarak orada halka verilmemiş hizmet çok daha iyi şekilde verilmiş olur." dedi.

Ekleme Tarihi: 12 Eyl 2016 09:38