Yaşam Güncelleme Tarihi: 18 Mar 2024 13:00

Keçileri çalınınca insanlara küstü 17 yıldır dağda yaşıyor

Antalya'nın Kemer ilçesinde 17 yıl önce 150 keçisinin çalınmasının ardından insanlara küsen 80 yaşındaki Mehmet Çabuk, o zamandan beri dağda yaşıyor.

Antalya'da 17 Yıldır Dağda Yaşayan Adam: Mehmet Çabuk

Antalya'da 17 Yıldır Dağda Yaşayan Adam: Mehmet Çabuk

Keçileri Çalınınca İnsanlara Küstü

Antalya'nın Kemer ilçesinde 17 yıl önce 150 keçisinin çalınmasının ardından insanlara küsen 80 yaşındaki Mehmet Çabuk, o zamandan beri dağda yaşıyor. Tahtadan inşa ettiği barakada ve 100'e yakın keçisiyle birlikte yaşayan Çabuk, haftada sadece 2 kez gıda alışverişi için bulunduğu yeri terk ediyor.

Dağda Kendi Kendine Yetiniyor

Erken saatlerde uyanıp ateş yakan, çiçek toplayan ve vadide uzun yürüyüşler yapan Çabuk, oldukça sağlıklı bir görünüme sahip. Vadideki akarsuda yıkanan ve bölgeden geçen turistlerle işaret diliyle iletişim kuran Çabuk, ilaç kullanmıyor ve günde sadece 2 öğün besleniyor.

Antalya'da 17 Yıldır Dağda Yaşayan Adam: Mehmet Çabuk2

Canı Hiç Sıkılmıyor

Keçilerini çok seven Çabuk, onlardan ayrı kalmak istemediğini ve bu nedenle dağda yaşamayı tercih ettiğini söylüyor. Canının hiç sıkılmadığını ve alışkın olduğunu belirten Çabuk, "Keçilerim olmasa buralarda 1 saat duramam" diyor.

Antalya'da 17 Yıldır Dağda Yaşayan Adam: Mehmet Çabuk 3

Yeğeni Onunla İlgileniyor

Çabuk'un en büyük destekçisi ise yeğeni Şifa Çabuk. Amcasını sık sık ziyarete gelen Şifa Çabuk, "İnsanın aklı kalıyor, sonuçta dağda kalıyor ama bir şey de yapamıyoruz. Hayvanları çalındığı için bizim yanımızdan gitti. Hiç eve gelmez. Hep böyle dağda yaşıyor. Psikolojisi bozuldu" diye konuşuyor.

Mehmet Çabuk'un hikayesi, doğayla iç içe bir yaşamın ve zorluklar karşısında direnmenin ilham verici bir örneği.

Ekleme Tarihi: 18 Mar 2024 13:00