Güncel Güncelleme Tarihi: 20 Mar 2024 13:00

Keloğlan'la ilgili Eros kararı için İstinaf yoluna gidilecek

Eros adındaki kediyi vahşice öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına Cumhuriyet Savcısı da itiraz etti.

Eros İbrahim Keloğlan

Eros Kararına İtiraz: İstinaf Yoluna Gidilecek

Eros adındaki kediyi vahşice öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına Cumhuriyet Savcısı da itiraz etti. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nden konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Olay:

İstanbul Başakşehir'de site sakinleri tarafından doğduğu günden beri bakılan Eros adındaki kedi, İbrahim Keloğlan tarafından vahşice tekmelenerek öldürüldü. Olay büyük tepkiye neden oldu ve yargıya taşındı. Mahkeme, saldırgan hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti.

Tepkiler ve İtiraz:

Karar kamuoyunda ve hayvanseverler arasında tepkiye neden oldu. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi ve müşteki avukatları, kararın istinaf yoluna taşınacağını açıkladı.

Açıklama:

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nden ve müşteki avukatlarından Merve Poyraz Özcan, gelişmeyle ilgili şunları söyledi:

"Haklı itirazlarımız neticesinde vicdanları yaralayan karar hakkında Cumhuriyet Savcısı da istinaf yoluna gidecektir. Sayın Cumhuriyet Savcısı da kararın kamu vicdanına ve hakkaniyete aykırı olduğu görüşündedir. Hukuk ve vicdan mücadelemiz en üst sınırdan indirim yapılmaksızın verilene kadar devam edeceğiz."

Sonuç:

Eros'un katili İbrahim Keloğlan'a verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına Cumhuriyet Savcısı da itiraz etti. Kararın istinaf mahkemesinde bozulması ve Keloğlan'a daha ağır bir ceza verilmesi bekleniyor.

Not:

Bu haber 2023-11-16 tarihinde Gazete Duvar: URL Gazete Duvar tarafından yayınlanmıştır.

Ekleme Tarihi: 20 Mar 2024 13:00