Politika Güncelleme Tarihi: 1 Eki 2016 12:08

Kemal Kılıçdaroğlu: Firari İmam Adil Öksüz öldürülebilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün birileri tarafından öldürülebileceğine dair endişe taşıdığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Firari İmam Adil Öksüz öldürülebilir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ darbe girişimi sırasında yakalanan ve serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karışan Adil Öksüz'ün öldürülebileceğini söyledi.

"ŞEHİTLERİMİZİ BİLE AYIRMAYA BAŞLADI"

Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te katıldığı "Eğrisi Doğrusu" programında gazeteci Taha Akyol'un gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

15 Temmuz şehitleriyle, terörle mücadelede şehit olanlar arasında ayrım yapılamayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Allah'ın nezdinde de bu doğru değildir. Şehit şehittir. Şehitlerimizi bile ayırmaya başladı, bu çok tehlikeli bir şey. Komşumuzu ayırdık, düşüncelerimizi de ayırdık. Şehitler ayrılır mı, ayrım yapılabilir mi? Bunu da gündeme getireceğiz. Türkiye çok tehlikeli bir sürecin içine sokuluyor. Bu çok yanlış." şeklinde konuştu.

Darbe girişimi kapsamında tutuklu bulunanların yakınlarının yaşadıklarının sosyal devlet anlayışına ters olduğunu, hiçbir darbede böyle bir tablo görmediğini anlatan Kılıçdaroğlu, birçok tutuklu yakınının avukat tutacak para bulamadığını söyledi.

"ADİL ÖKSÜZ'ÜN ÖLDÜRÜLME İHTİMALİ VAR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Adil Öksüz'ün sıradan bir insan olmadığı ve bunun üzerine gidilmesi gerektiği" şeklinde aldıkları duyuma değinerek, Öksüz'ün MİT elemanı olmadığı yönündeki haberleri "Hiçbir istihbarat örgütü, 'bu bizim elemanımız veya değil' diye açıklama yapmaz." sözleriyle eleştirdi.

Öksüz'ün gözaltına alınması ve serbest bırakılması sürecine değinen Kılıçdaroğlu, yaşananların Öksüz'ün sıradan bir insan olmadığını gösterdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Adil Öksüz'ün bütün ayrıntılarıyla incelenmesi lazım. Birisi korumasa böyle bir şey olmaz. Bunun arkasında güçlü bir örgüt var, yerli, yabancı. Korunuyor. En büyük endişem de yakalanmadan önce öldürülme ihtimali de var. Geçmişte buna benzer çok olaylar oldu. Belli kişiler alındı, öldürüldü, nerelere gömüldüğü belli olmadı." diye konuştu.

"DARBEYLE MÜCADELE EDİYORUM DİYEMEZSİN"

Türkiye'nin darbe girişiminin ardından 21 Temmuz'da BM Kişisel ve Siyasal Haklar Sözleşmesi'nin 13 maddesine çekince koyduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, çekince konulan maddeler arasında "tutulanlara insani biçimde davranma", "adil yargılama" ve "ifade özgürlüğü" bulunduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, bu maddelere çekince konulmasını eleştirerek, "Bu şekilde 'Ben darbeyle mücadele ediyorum.' diyemezsiniz ve dünyayı ikna edemezsiniz." dedi.

Ekleme Tarihi: 1 Eki 2016 12:08