Politika Güncelleme Tarihi: 15 Eyl 2023 17:00

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk Sezgin Tanrıkulu açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TSK'ya yönelik sözleri nedeniyle soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında ilk kez konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu Sezgin Tanrıkulu

Kemal Kılıçdaroğlu'dan Sezgin Tanrıkulu'na Destek: "Hangisini Temsil Edeceksin?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik sözleri nedeniyle soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na destek verdi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Tanrıkulu için "Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var" sözlerine yanıt verdi. "Devlet olarak" ifadesine vurgu yaparak, "Tehdit mi ediyorsun? Bu işleri hala SADAT'la mı görüyorsun?" diye sordu.

Ayrıca, Kılıçdaroğlu, Tanrıkulu'na hitaben şunları dile getirdi: "Siyasi ve ahlaki meşruiyetinin olmadığının farkındasın, buna göre davranıyorsun. Ancak bulunduğun makam adaleti emreder. Unutma, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir."

Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak "Hangisini temsil edeceksin?" sorusuyla Tanrıkulu'na seslendi.

Hatırlatmak gerekirse, Sezgin Tanrıkulu, bir televizyon programında TSK'ya yönelik eleştirilerde bulunmuş ve bu sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Tanrıkulu, TSK'nın geçmişteki bazı olayları eleştirmiş ve bu eleştirileri yaparken TSK'nın tarihsel faaliyetlerine değinmişti.

Ekleme Tarihi: 15 Eyl 2023 17:00