Dünya Güncelleme Tarihi: 21 Eki 2016 09:16

Kerkük'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Irak'ta terör örgütü IŞİD'in Kerkük'teki "uyuyan hücreleri", şehir merkezinde güvenlik güçlerine ait binalara saldırdı. Kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Kerkük'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Kerkük'teki IŞİD militanları, gece saatlerinde hafif silahlar, el bombaları ve RPG'lerle eş zamanlı saldırılara geçti.

Şehir merkezi Polis Karakollar Müdürü Albay Adil Zeynelabidin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kerkük'te IŞİD'in "uyuyan hücreleri"nin gece güvenlik güçlerine ait binalara ellerindeki hafif silahlarla saldırı düzenlediğini söyledi.

ESKİ EMNİYET BİNASINI ELE GEÇİRDİLER

Terör örgütüne bağlı iki intihar eylemcisi ise ellerindeki kanas tüfekleriyle eski emniyet binasını ele geçirdi. Daha sonra bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışma sürüyor.

KENTTE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Kerkük'ün en az 5 semtinde güvenlik güçlerine ait binalara saldıran IŞİD'in "uyuyan hücreleri" arasında intihar eylemcilerinin de bulunduğunu aktaran Zeynelabidin, " Polis ve diğer güvenlik güçleri, gerekli tedbirleri aldı. Kent merkezinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kısa zamanda kent güvenliği tam olarak sağlanacaktır." diye konuştu.

Bombalı saldırı ve çatışmalarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

KERKÜK'TE GÜVENLİĞİ PEŞMERGE SAĞLIYOR

Arap, Kürt ve Türkmen halkın yaşadığı Kerkük kentinin güvenliğini Peşmergeler sağlıyor. Kentin 55 kilometre güneyinde IŞİD'in elindeki Havice ilçesi bulunuyor.

BAĞDAT'TA BOMBALI SALDIRI! 7 KİŞİ ÖLDÜ

Irak'ın başkenti Bağdat da bomba sesleriyle inledi. Bağdat'ın güneyindeki Ed-Dura bölgesine bağlı Arab El-Cubur köyünde, askeri devriye aracının geçişi sırasında yaşanan patlamada 2 asker öldü, 4 asker yaralandı.

Seb'el-Bur bölgesindeki semt pazarı yakınında bir bomba infilak ettirildi. Saldırı, çevredeki sivillerden 3'ünün hayatını kaybetmesi, 6'sının yaralanmasıyla sonuçlandı.

En-Nehran ilçesindeki patlamada ise 2 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi yaralandı.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Ekleme Tarihi: 21 Eki 2016 09:16