Kulis Güncelleme Tarihi: 16 Haz 2022 12:31

Kılıçdaroğlu’nu ikna etmek için Beşli Çete sermaye gruplarının kapısını çalıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘beşli çete’ olarak adlandırdığı kamu ihalelerinin ağırlıklı bölümünü alan bazı holding yöneticilerinin ‘CHP liderinin açıklamalarına karşı ortak söylem’ arayışına giriştiği iddia edildi.

Kılıçdaroğlu’nu ikna etmek için Beşli Çete sermaye gruplarının kapısını çalıyor

CHP’li kaynaklar söz konusu iddiaları duyduklarını ancak “kapılarının kapalı olduğunu” söylüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uzun süredir ‘beşli çete’ olarak adlandırdığı kamu ihalelerinin ağırlıklı bölümünü alan bazı holding yöneticilerinin ‘CHP liderinin açıklamalarına karşı ortak söylem’ arayışına giriştiği iddia edildi.

Kılıçdaroğlu konuşmalarında sıklıkla, “Allah’ın izniyle iktidar olacağız ve bu soygun düzenine son vereceğiz, beşli çetenin bizim torunlarımızı dahi sömürecek olan yatırımlarını kamulaştıracağız ve alacağız” benzeri ifadelerle beşli çeteyi hedef alıyor.

CHP lideri İle Mehmet Cengiz arasında yaşanan diyalogdan sonra holdingleri temsilen bazı isimlerin aralarında medya grubu sahibi olan kimi büyük sermaye sahiplerinin kapısını çaldığı iddia edildi.

Diken’den Altan Sanacar’ın sermaye kaynaklarının aktardığı iddiaya dayandırdığı haberine göre, ‘beşli çete’ Türkiye’deki büyük sermaye gruplarından bazılarıyla görüşerek ‘ortak söylem’in sermaye çıkarları açısından önemli olduğunu söylüyor.

CHP’li kaynaklar ise söz konusu iddiaları duyduklarını ancak “kapılarının kapalı olduğunu” söyledi.

Ekleme Tarihi: 16 Haz 2022 12:31