Yerel Güncelleme Tarihi: 31 Ağu 2023 16:00

Kırtasiyelerde fiyat denetimi

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye ürünleri satan iş yerleri ve marketlerdeki denetimleri sıklaştırdı.

Denetim Kırtasiye denetim

"Edirne'de Kırtasiyelerde Fiyat Denetimleri Hız Kazandı

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye ürünleri satan iş yerleri ve marketlerdeki denetimleri sıklaştırdı.

Denetimlerde özellikle haksız fiyat artışının önlenmesi amaçlanırken, aynı zamanda yerli üretim logolu ve standartlara uygun ürünlerin de denetimi yapıldı.

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlayacağı 11 Eylül öncesi il genelinde kırtasiye ürünleri satan iş yerleri ve marketlerde denetim faaliyetlerine başladı.

Ekipler, öncelikle ürün fiyat etiketlerini denetlerken, haksız fiyat artışının olup olmadığını kontrol etti. Ayrıca işletmelerde satılan ürünlerin yerli üretim logolarına uygunluğu ve standartlara uygunluğu da göz önünde bulunduruldu.

'Kaliteli Ürünler Sunmaya Özen Gösteriyoruz'

Denetimler kapsamında incelenen kırtasiye iş yerlerinden biri olan Tamer Dillek, "Okulların açılması yaklaştığı için sürekli olarak ürün etiketlerini kontrol ediyoruz ve mallarımızın kalitesini güvence altına alıyoruz.

Hem vatandaşların hem de öğrencilerin güvenliği ve uygun fiyatlarla alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla çaba sarf ediyoruz. Özellikle çocukların kullanımına uygun kaliteli ürünler sunmaya özen gösteriyoruz.

En kaliteli malzemeleri müşterilerimize sunmak istiyoruz. Bu noktada, Türk standartlarına uygun ve yerli üretim mallarını satıyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Dillek ayrıca denetimlerin iş yerleri için olumlu olduğunu vurgulayarak, "Denetimleri oldukça olumlu bir adım olarak görüyorum.

Yetkililer, bizi doğru yönlendirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu da işimizi daha düzenli hale getirmemize yardımcı oluyor. Düzenli olarak yapılan denetimler, bizim daha iyi hizmet sunmamıza olanak tanıyor" dedi.

Ticaret İl Müdürlüğü'nden Yapılan Açıklama

Ticaret İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, tüketicilerin CİMER, Haksız Fiyat Artışı Sistemi (HFA) ve benzeri platformlara ilettiği şikayetlerin değerlendirmeye alındığı ve sonuçlandırıldığı belirtildi. Vatandaşlara konuyla ilgili bilgi verildiği kaydedildi.

Ekleme Tarihi: 31 Ağu 2023 16:00