Güncel Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 11:52

Kızılay Genel Başkanı Kınık: Şu an için sadece izliyoruz

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Sığınmacılar için yeni kamp kurma durumu var mı" sorusuna "Şu an sadece yaptığımız izlemek. Eğer ihtiyaç olursa da bazı yeni alanlar tespit etti arkadaşlar" dedi.

Kızılay Genel Başkanı Kınık: Şu an için sadece izliyoruz

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in doğusunda sağlanan ateşkesin ardından çalışmalarının hız kazandığını söyledi.

"BİN KİŞİ BÖLGEDE, RAKAM ARTACAK"

Bölgede 30 kilometrekarede yaşayan 200 binin üzerinde kişinin büyük kısmının Batı Halep'e geçeceğini düşündüklerini bildiren Kınık, "Doğu Halep'te 30 kilometrekareye kadar sıkışmış olan insanların o bölgeden çıkarılması ve güvenli şekilde İdlib'e getirilmesi bekleniyor. Bu kapsamda gece başlayan tahliyelerde şu an aldığımız bilgiye göre bin kişinin bölgeye geldiği, bu rakamın artacağı yönünde.

Uygun şartların oluşması ve Afrin koridorunun açılmasına müteakip bir kısmının Azez-Cerablus bölgesine geçmeyi arzuladıklarını biliyoruz. Bir kısmının akrabaları var, İdlib'e geçecekler, bir kısmı da farklı bölgelere yönelecektir. Biz tabii bu hafta içerisinde nüfusunun nereye doğru gideceğini izleyeceğiz. Yardım ve lojistik planlaması yapacağız." ifadesini kullandı.

SIĞINMACILAR İÇİN YENİ KAMP KURULACAK MI?

Kınık, "Sığınmacılar için yeni kamp kurma durumu var mı" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Şu an sadece yaptığımız izlemek. İdlib tarafına doğru 50 bin civarında insan geleceğini düşünüyoruz. Bunların bir kısmının akrabalarında ve evlerde kalacağı düşünülerek mevcut oradaki kamplarının kapasitesinin artırılması, eğer ihtiyaç olursa da bazı yeni alanlar tespit etti arkadaşlar. Çadır kentler kurulması için yardım kuruluşlarına yardım yapılması söz konusu. Şu an 10 tırlık insanı yardım malzemesini İdlib tarafında doğru geçireceğiz. Halep ile ilgili büyük bir seferberlik, yardım kampanyası var. Bu çerçevede yardımlarla ilgili düzenin sağlanması için depoların oluşmasını ve bu malzemelerin depolara alınarak ihtiyaç sahiplerine düzenli verilmesi için hazırlık içerisindeyiz."

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 11:52