Çevre Güncelleme Tarihi: 20 Ara 2023 00:00

Köpek sahibi olmak isteyenlere kurs şartı getirdiler

Hollanda hükümetinin hazırladığı yeni yasaya göre, köpek sahiplenmek isteyenlerin önce internet üzerinden verilen zorunlu bir kursu tamamlamaları gerekiyor

köpek

Hollanda’da Köpek Sahiplenme Yönetmeliği

Hollanda hükümetinin hazırladığı yeni yasal düzenlemeye göre, köpek sahiplenmek isteyenlerin, önce internet üzerinden verilen zorunlu bir kursu tamamlamaları gerekecek. Kursa katılanlar, sahiplenmek istedikleri köpeğin cinsi ve davranışları konusunda doğru şekilde bilgilendirilecek.

Yasa Önerisinin Arka Planı

Hollanda hükümeti, son yıllarda giderek artan köpek ısırması vakalarının önlenmesi amacıyla, Temsilciler Meclisi’nin isteği doğrultusunda bir yasal düzenleme hazırladı. Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenlemenin en dikkat çekici maddesi, hayvan sahiplenmek isteyenlere yönelik zorunlu kurs oldu.

Kurs Detayları

Hollanda Tarım Bakanı Bakanı Piet Adema, meclise gönderdiği yazıda, birçok ısırma olayının, sahibinin köpekler hakkında yetersiz bilgiye sahip olması nedeniyle meydana geldiğini bildirdi. Kursa katılanlar, köpek sahiplenme sürecinde doğru kararlar alabilmek için gerekli bilgiye sahip olacak.

Soy Ağacı Olmayan Köpeklerin Yasaklanması

Düzenleme, soyağacı bulunmayan, ısırma riski yüksek köpeklerin bakımı ve yetiştirilmesini yasaklamayı öngörüyor. Hollandalı bakana göre, köpek sahiplenmek isteyenlere yönelik zorunlu kurs, bir kişinin yanlış hayvanı seçmesini veya düşünmeden satın almasını önleyecek.

Tehlikeli Köpek Davranışları İçin Önlemler

Düzenlemeye göre, köpeklerin tehlikeli davranışlarını bildirebileceği ulusal bir başvuru noktası oluşturulacak. Ayrıca, tehlikeli davranışlar sergileyen köpekler için ülke genelinde geçerli ağızlık ve tasma zorunluluğu getirilecek. Bu düzenleme ile saldırgan davranışları nedeniyle ciddi zarar yıl açan köpeklerin daha hızlı şekilde uyutulması da mümkün olacak.

Uygulama Zaman Çizelgesi

Hollanda Kraliyet Köpekleri Koruma Derneği ve Hollanda Plastik Cerrahi Derneği ve köpek yetiştiricileri; Tarım Bakanı Adema’nın hazırladığı yeni yasal düzenlemeyi memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. Yasanın Ocak ayı içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Ekleme Tarihi: 20 Ara 2023 00:00