Kripto Paralar Güncelleme Tarihi: 11 Eki 2023 00:00

Kripto Borsası Binance'a Hamas nedeniyle yasak gelebilir

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'a, İsrail'in Hamas'ı terör örgütü olarak kabul etmesi nedeniyle yasak gelebilir.

binance hamas-1

İsrail, Hamas'ın Binance'ı kullanarak finansman sağladığını iddia ediyor. İsrailli yetkililer, Binance'ın Hamas'ın kripto paralarla terör faaliyetlerini finanse etmesine yardımcı olduğunu söylüyor.

Binance, bu iddiaları reddediyor. Binance CEO'su Changpeng Zhao, İsrail'in iddialarının "asılsız" olduğunu söyledi.

İsrail, Binance'ın yasaklanması için baskı yapıyor. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Binance'ı Hamas'la bağlantılı olmakla suçladı. Lapid, Binance'ın İsrail'de faaliyet göstermesini yasaklamak için uluslararası çabalara liderlik edeceğini söyledi.

Binance'ın yasaklanması durumunda, borsanın İsrail'deki kullanıcıları etkilenecek. Binance, İsrail'de yaklaşık 1 milyon kullanıcıya sahip.

Yasak gelme olasılığı

İsrail'in baskıları nedeniyle Binance'a yasak gelme olasılığı yüksek. İsrail, uluslararası alanda güçlü bir desteğe sahip. ABD, İngiltere ve Fransa gibi ülkeler, Hamas'ı terör örgütü olarak kabul ediyor.

Binance'ın yasaklanması durumunda, borsanın küresel operasyonları da zarar görebilir. İsrail, Binance'a karşı uluslararası yaptırımlar için baskı yapabilir.

binance hamas

Binance'ın yanıtı

Binance, İsrail'in iddialarını reddediyor. Binance CEO'su Changpeng Zhao, İsrail'in iddialarının "asılsız" olduğunu söyledi. Zhao, Binance'ın Hamas'la herhangi bir bağlantısı olmadığını söyledi.

Binance, İsrail'e karşı hukuki yollara başvurmayı da düşünüyor. Zhao, İsrail'in iddialarının Binance'ı karalamak için yapıldığını söyledi.

Sonuç

Binance'a yasak gelme olasılığı yüksek. İsrail'in baskıları nedeniyle borsanın İsrail'deki faaliyetlerine son vermesi gerekebilir. Yasak, Binance'ın küresel operasyonlarını da zarar görebilir.

Ekleme Tarihi: 11 Eki 2023 00:00