Ekonomi Güncelleme Tarihi: 18 Eyl 2023 20:00

Kriz kahini Roubini Stagflasyon uyarısı yaptı

2008 küresel ekonomik krizini öngören ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası'na stagflasyonu önlemek için uyardı.

Nouriel Roubini

Kriz Tahmincisi Nouriel Roubini, Merkez Bankalarına Stagflasyon Uyarısı Yaptı

2008 küresel ekonomik krizini öngören ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası'na (BOE) stagflasyonu önlemek için uyarılarda bulundu.

Roubini, ECB ve BOE'nin faiz oranlarını artırmaya devam etmeleri gerektiğini belirtti. Öne çıkan ekonomist Roubini'nin uyarıları dikkatle takip ediliyor.

Nouriel Roubini, ECB ve BOE'nin ABD Merkez Bankası (Fed) ile karşılaştırıldığında daha büyük bir zorlukla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Avrupa'da fiyatların hala hızlı bir şekilde arttığını ve ekonomik büyümenin yavaşladığını ifade eden Roubini, petrol fiyatlarındaki artışın enflasyonu yüksek tutacağını belirtti ve gevşek para politikasının şu aşamada erken olduğunu vurguladı.

Roubini, BOE'nin faiz oranlarını yüzde 5.75'e kadar yükseltmesi gerektiğini savundu.

Ayrıca, ABD hisse senetlerinde yüzde 10'luk bir düşüşün mümkün olduğunu ve diğer hisse senedi piyasalarının da olumsuz etkilenebileceğini öne sürdü.

Küresel ekonomi bağlamında, faizlerin yüksek tutulmasının önemine dikkat çekti ve ABD'de faiz indirimlerinin 2024 ortasından önce başlayabileceğini ifade etti.

Ekleme Tarihi: 18 Eyl 2023 20:00