Politika Güncelleme Tarihi: 21 Eyl 2016 11:51

Kürtçe konuşamayan Demirtaş'ın imdadına Baydemir yetişti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki HDP heyeti, Erbil'e gitti. Havalanında açıklama yapan Demirtaş'ın sözlerini Kürtçe'ye Osman Baydemir çevirdi.

Kürtçe konuşamayan Demirtaş'ın imdadına Baydemir yetişti
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki HDP heyeti, temaslarda bulunmak için Irak'ın Erbil kentine gitti. Heyet bugün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşecek. Erbil Havalimanı'nda açıklama yapan Demirtaş, bütün Kürtlerin ve Kürt hareketlerinin dünyaya ortak mesajının barış olduğunu söyledi. Demirtaş'ın açıklamalarını Kürtçe'ye Osman Baydemir çevirdi.

BAYDEMİR TERCÜMAN OLDU

Dün gece İstanbul'dan uçak ile Irak'ın Erbil kentine giden HDP heyetinin başkanı, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, havalimanında gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Demirtaş'ın açıklamalarını ise Osman Baydemir Kürtçe'ye çevirdi. Demirtaş'a tercümanlık yapan Baydemir'in akıcı Kürtçesi dikkat çekti.

"KÜRTLERİN DÜNYAYA ORTAK MESAJI BARIŞTIR"

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, bugün Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşeceklerini ifade ederek, "Tabi ki bütün Kürtler'in ve Kürt hareketlerinin dünyaya ortak mesajı barıştır. Biz zulüm altında olan bir halkız ve kendi topraklarımızda özgür yaşam dışında bir talebi olmayan bir halkız. Bu çerçevede bütün siyasi hareketlerimizin birbiriyle kardeşlik hukukuna bağlı kalması ve bütün dünyaya birlik mesajı vermesi, barış mesajını vermeye devam etmesi eminim ki hepimize güç verecektir. Bu çerçevede Sayın Mesut Barzani'yle hem bölgedeki gelişmeler, hem dünyadaki gelişmelerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunmamızın diğer partilerle bu konuda fikir alışverişinde bulunmamızın önemli olacağına biz inanıyoruz. İnşallah bu ziyaretimiz hayırlara vesile olur. Kürtlerin Kürt halkının dört parçada en büyük özlemi Kürtlerin yan yana, Kürt liderlerinin, partilerinin yan yanda durabilmesidir" dedi.

BARZANİ VE TALABANİ İLE BİR ARAYA GELECEKLER

Kuzey Irak'ta 24 Eylül'e kadar temaslarda bulunacak olan HDP heyeti, Mesut Barzani'nin yanı sıra Irak 6'ncı Cumhurbaşkanı ve KYB lideri Celal Talabani, Bölgesel yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani, Gorran Hareketi Genel Başkanı Noşirwan Mustafa, Kürdistan Demokratik Partisi ile KYB polit büro temsilcileri ile Yekgirtu, Komala, Tevgera Azadi liderleri ve çeşitli sivil toplum örgütleri ve kurumlarla bir araya gelecek.

HEYETTE KİMLER VAR?

HDP heyetinde Eş Genel Başkan Demirtaş'ın yanı sıra, Milletvekilleri Besime Konca, Nadir Yıldırım, Celal Doğan, İmam Taşçıer, Mithat Sancar, Nimetullah Erdoğmuş, Osman Baydemir ve partinin eş genel başkan yardımcısı Fatma Kurtulan da yer alıyor.

Ekleme Tarihi: 21 Eyl 2016 11:51