Yerel Güncelleme Tarihi: 17 Mar 2026 00:18

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Tutuklandı

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve dört kişi rüşvet iddialı soruşturma kapsamında tutuklandı; bir şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı.

ömer günel tutuklandı

Ömer Günel tutuklandı: Kuşadası soruşturması

Aydın / İstanbul – 16 Mart 2026. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kuşadası Belediyesi’ne yönelik yürüttüğü soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye bürokratları ve bazı isimlerin de yer aldığı dosyada mahkeme kararını açıkladı. 16 Mart 2026 Pazartesi akşamı verilen karara göre Günel ve dört kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dosyada yer alan suçlamalar henüz kesinleşmiş yargı kararı niteliği taşımıyor; yargı süreci devam ediyor. ⚖️

Soruşturma kapsamında savcılık, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Yapı Kontrol Müdürü Burak Gündeş ve İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan hakkında “rüşvet almak” iddiasıyla işlem başlatıldığını açıkladı. Şehir plancısı Meral Celep, eski Kuşadası Spor Kulübü Başkanı Ferdi Zenginoğlu ve iş insanı Hüseyin Kabasakal hakkında ise “rüşvet suçuna iştirak” iddiası yöneltildi.

⚖️ Mahkeme kararı: 5 kişi tutuklandı

Savcılığın sevk yazısının ardından dosya nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından değerlendirildi. Mahkeme, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Yapı Kontrol Müdürü Burak Gündeş, şehir plancısı Meral Celep, eski spor kulübü başkanı Ferdi Zenginoğlu ve iş insanı Hüseyin Kabasakal hakkında tutuklama kararı verdi.

Şüpheliler kararın ardından cezaevine gönderildi. İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan ise savcılığın talebi doğrultusunda adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Karar sonrası dosyanın soruşturma ve olası iddianame süreci devam edecek. 🏛️

🗳️ Soruşturmada siyasi tartışma iddiaları

Tutuklama kararının ardından süreç siyasi tartışmaların da merkezine yerleşti. Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi (CAO) Genel Koordinatörü ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, operasyonun zamanlamasına ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

“Sayın Ömer Günel Kuşadası Belediye Başkanı. Kuşadası'nın sevdiği ve başarılı belediye başkanlarından biridir. Bu soruşturmanın, AK Parti’ye geçtiği iddia edilen Özlem Çerçioğlu’nun transfer bedeli olduğu yönünde ciddi bir siyasi değerlendirme söz konusudur.”

Bu iddialar resmi soruşturma dosyasının içeriğinde doğrulanmış bir bilgi olarak yer almıyor. Sürecin hukuki ve siyasi boyutuna ilişkin tartışmaların sürmesi bekleniyor. 🧭

📢 Günel’den açıklama: “İftiralar ortaya çıkacak”

Tutuklama kararından önce sosyal medya hesabından açıklama yapan Ömer Günel ise suçlamaları reddetti. Süreci “kumpas” olarak nitelendiren Günel, kamuoyuna mesaj yayımladı.

“Haksızlıkla, kumpasla mücadeleden vazgeçmeyeceğim. Bana ve arkadaşlarıma iftira atanlar kamu vicdanında mahkum olacak.”

Soruşturma dosyasında gözaltına alınan toplam 6 şüphelinin emniyet işlemleri tamamlandıktan sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine sevk edildiği belirtildi. Savcılık sorgularının ardından şüpheliler mahkemeye çıkarıldı ve tutuklama kararları bu süreçte verildi.

Dosyaya ilişkin soruşturma aşaması devam ederken, ilerleyen günlerde hazırlanacak iddianamenin ve mahkeme sürecinin kamuoyunda yakından izlenmesi bekleniyor. ⏳

Ekleme Tarihi: 17 Mar 2026 00:18