Ekonomi Güncelleme Tarihi: 7 Şub 2017 09:57

L’oréal Türkiye, yeşil enerjiye geçti

Dünya kozmetik devi L’Oréal, çevreye ve topluma olan duyarlı bakış açısıyla, yeşil enerjiye geçerek, temiz enerji kullanımının yaygınlaşmasını hedefliyor.

L’oréal Türkiye, yeşil enerjiye geçti

L’Oréal, 2020 yılına dek üretiminin % 100'ünü, hem çevreye ve hem de topluma fayda sağlayacak şekilde gerçekleştirecek.

100 yılı aşkın süredir kozmetik sektöründe hizmet veren ve öncü vizyonuyla dikkat çeken kozmetik devi L’Oréal, ekonomik başarının yanı sıra, çevreye verdiği değerle de öne çıkıyor.
“Güzelliği Herkesle Paylaşmak” isimli 2020 yılı sürdürülebilirlik taahhütlerinin büyük bir kısmına şimdiden ulaşan L’Oréal, bu alandaki başarısını çevre, insan, gelişim, inovayon başlıkları altındaki projeler ile gerçekleştiriyor.

L’Oréal Türkiye Yeşil Enerji Kullanıyor

L’Oréal Türkiye 2016 Ekim ayında Fabrika ve 2017 Ocak ayında Ofiste Yeşil Enerji Kullanımına başlamıştır. Yeşil enerjiye geçilmesiyle yıllık CO2 miktarı geçen yıla oranla %70 azalmıştır.

Çevreye Duyarlı Sürdürülebilir Yenilik

L’Oréal, 2020'ye kadar ürünlerinin % 100'ünün çevresel ve sosyal açıdan fayda sağlayacak şekilde üretimini hedeflerken 2014 sonu itibariyle üretiminin %70’ini bu hedefler doğrultusunda gerçekleştirdi.

L’Oréal, ambalajlarını da gelişmiş bir çevre bilinciyle üretiyor. Bu alanda ‘ambalaj tasarımı’ merkezlerinde sıkı bir eko-dizayn politikası uygulayan L’Oréal’in hedeflerinden biri de ambalaj üretiminde kullanılan kağıt ve kartonların tamamını sürdürebilir şekilde yönetilen ormanlardan elde etmek. L’Oréal, 2014 yılında, kâğıt ve karton ambalaj malzemesinin %98’den daha fazlasını Forest Stewardship Council (FSC) ve The Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) standartlarına uygun olarak sürdürülebilirlik sertifikasıyla tedarik etmişti.

Ekleme Tarihi: 7 Şub 2017 09:57