Spor Güncelleme Tarihi: 18 Şub 2024 23:00

Madalya gecesi: Avrupa'da Türk Güreşçiler destan yazdı!

Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçilerimiz fırtına gibi esti.

milli güreşçi

Avrupa'da Türk Güreşçiler Destan Yazdı: Taha Akgül 11. Kez Avrupa Şampiyonu!

Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçilerimiz fırtına gibi esti. Serbest stil 125 kiloda Taha Akgül, finalde Gürcü rakibini yenerek 11. kez Avrupa şampiyonu oldu. Feyzullah Aktürk ise serbest stil 92 kiloda altın madalya kazandı. Soner Demirtaş gümüş, Osman Göçen ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Taha Akgül Tarihe Geçti: Milli gururumuz Taha Akgül, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda finalde Gürcü rakibi Geno Petriashvili'yi 5-4 yenerek 11. kez Avrupa şampiyonu oldu. Bu tarihi başarıyla birlikte Akgül, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda en çok altın madalya kazanan sporcu unvanını da elde etti.

Feyzullah Aktürk de Altın Madalya Kazandı: Serbest stil 92 kiloda mücadele eden milli güreşçi Feyzullah Aktürk, finalde Rus rakibini yenerek altın madalya kazandı. Aktürk, bu başarısıyla ilk kez Avrupa şampiyonu olma sevincini yaşadı.

Soner Demirtaş Gümüş, Osman Göçen Bronz Madalya Kazandı: Serbest stil 74 kiloda mücadele eden Soner Demirtaş, finalde Rus rakibine yenilerek gümüş madalya kazandı. Grekoromen stil 87 kiloda mindere çıkan Osman Göçen ise bronz madalya maçında Ukraynalı rakibini yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Milli Takımımız Madalya Tablosunda İkinci Sırada: Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli takımımız, 4 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere toplam 6 madalya kazandı. Bu madalyalarla birlikte milli takımımız, madalya tablosunda ikinci sırada yer aldı.

Ekleme Tarihi: 18 Şub 2024 23:00