Yerel Güncelleme Tarihi: 25 May 2024 13:00

Makamında dövülen Tonya Belediye Başkanı o anlarını anlattı

Trabzon'un Tonya ilçesinde AKP'li Belediye Başkanı Osman Beşel, görevli memurlar tarafından dövüldü. Beşel o anları anlattı.

AKP'li Belediye Başkanı Osman Beşel

Makamında Dövülen AKP'li Başkan, Dehşet Anlarını Anlattı

Trabzon'un Tonya ilçesinde meydana gelen olayda, AKP'li Belediye Başkanı Osman Beşel, mesai saatine uymadıkları gerekçesiyle haklarında tutanak tuttuğu iki belediye personeli tarafından makamında darp edildi. Olayla ilgili detaylar ve Başkan Beşel'in ifadesi ortaya çıktı.

Olayın Gelişimi

Tonya Belediye Başkanlığı makamında yaşanan olay, dün akşam saatlerinde gerçekleşti. Belediye personelleri H.U. (63) ve H.K. (64), mesai saatine uymadıkları için haklarında tutanak tutturuldu. Bu duruma tepki gösteren memurlar, Başkan Beşel'in makam odasına girerek tartışma başlattı.

Saldırı Anı

Başkan Beşel'in ifadesine göre, H.U. ve H.K. makam odasına sekreter kapısından girdi. H.U., odanın protokol kapısını kontrol ettikten sonra kilitledi ve ardından sert bir şekilde savunma yazısını Başkan Beşel'e uzattı. İkili, Başkan Beşel'e hesap sormaya geldiklerini belirterek üzerine yürüdü ve yumruklarla saldırdı.

Beşel'in İfadesi

Başkan Beşel, saldırıyı şu sözlerle anlattı:

"Makam odamda bulunduğum sırada, H.U. ve H.K. sekreter kapısından girdiler. H.U. kapıyı kilitledi ve yazmış olduğum savunma yazısını yırtarak, 'Bu yazı nedir?' dedi. Oturup konuşmalarını istedim, ancak 'Oturmuyoruz' diyerek üzerime yürüdüler ve bana yumruklarla vurmaya başladılar. Çalışanım A.İ. ve zabıta memuru A.Ç. odama girip şahısları uzaklaştırmaya çalıştı. H.U. yüzüme kafa attı ve belindeki silahına uzandı, ancak engellendi. Beni darbeden ve hakaret eden H.U. ve H.K. hakkında şikayetçiyim."

Soruşturma ve Tutuklama

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Başkan Beşel, hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi. H.U. ve H.K. ise "Kamu görevlisine hakaret", "Kamu malına zarar verme" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından gözaltına alındı.

Bakan Uraloğlu'ndan Kınama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya üzerinden saldırıyı kınayarak şu açıklamayı yaptı:

"Tonya Belediye Başkanımız Sn. Osman Beşel’e makamında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendisine acil şifalar diliyorum. Ailesine ve Tonya halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."


Kaynak: AA


Özet

  • Olay: Trabzon'un Tonya ilçesinde AKP'li Belediye Başkanı Osman Beşel, makamında iki belediye personeli tarafından darp edildi.
  • Sebep: Mesai saatine uymadıkları için haklarında tutanak tutulması.
  • Saldırı: H.U. ve H.K., Beşel'e yumruklarla saldırdı ve belindeki silaha uzandı.
  • Soruşturma: Başkan Beşel şikayetçi oldu, saldırganlar gözaltına alındı.
  • Tepki: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu saldırıyı kınadı.

Fotoğraf: Osman Beşel (AA)

Ekleme Tarihi: 25 May 2024 13:00