Güncel Güncelleme Tarihi: 16 Ara 2016 18:28

Manken Burcu Çağlayan davasında flaş gelişme

Manken Burcu Çağlayan'ın ölümü ile ilgili davada firari sanık İbrahim Tokgöz, katıldığı duruşmada tutuklandı.

Manken Burcu Çağlayan davasında flaş gelişme

Antalya'da 6 yıl önce manken Burcu Çağlayan'ın (22) balkondan düşerek ölümüyle ilgili soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkarılan firari sanık İbrahim Tokgöz, katıldığı duruşmada tutuklandı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 6 yıldır firari durumdaki İbrahim Tokgöz, yakınları ve avukatları katıldı. Mahkemede ilk defa ifade veren sanık İbrahim Tokgöz, olay gecesi Burcu Çağlayan'ın bir barda eğlenmeye gittiğini, kendisini de arayıp davet ettiğini söyledi. Tokgöz, dışarıda Murat isimli arkadaşıyla alkol aldıktan sonra Çağlayan'ın bulunduğu bara gittiklerini belirtti. 

Çağlayan'ın yanında bir de kız arkadaşı olduğunu ifade eden Tokgöz, "Biz arkadaşlarımla ayrı bir standa oturduk, o ise başka bir standa oturdu ama Burcu ara ara yanımıza gelip gidiyordu, eğleniyordu." dedi. Tokgöz, daha sonra başka bir bara geçerek eğlenmeye devam ettiklerini, Çağlayan'ın da kendisini telefonla arayarak, oldukları yere geldiğini aktardı. Mekandan saat 04.30'da Burcu Çağlayan ve arkadaşı ile ayrıldıklarını kaydeden Tokgöz, şunları belirtti:

'KENDİSİNİ AŞAĞI ATTIĞINI GÖRDÜM'

"Murat ile aynı binada oturuyorum ve o evine gitti. Ben de Burcu ile evime geçtim. Çok alkol aldığım için ikili koltukta uyudum. Burcu ise telefonda sürekli biriyle konuşuyordu, küfürler ediyordu. Kendisinin kiminle konuştuğuna baktığımda benim telefonumla Merve isimli arkadaşımla konuştuğunu gördüm. Telefonu aldım ve Merve'ye 'Kusura bakma' gibi bir şeyler söyledim ve kapattım. Daha sonra 'Bunlar benden daha mı değerli, kendimi atarım' şeklinde sözler söyledi. Hemen ardından, yaklaşık 1-2 saniye sonra 'tak' şeklinde çok güçlü bir ses geldi. İrkildim, balkona çıktım. Burcu'nun balkondan kendisini aşağıya attığını gördüm."

KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Tokgöz, olay üzerine aynı binada oturduğu arkadaşının yanına gittiğini ve durumu anlattığını, Burcu'nun düştüğü yere hiç bakmadığını ve polisi aradıklarını söyledi. Daha sonra polise ve savcılığa ifade verdiğini ardından da serbest bırakıldığını belirten Tokgöz, hakkında yakalama kararı çıkarılması üzerine "gereksiz yere cezaevinde yatmamak için" ifade vermeye gitmediğini dile getirdi. Mahkeme heyeti, sanığın daha önce yakalama emrinin infazına engel olarak kaçması nedeniyle bu aşamada adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağını göz önünde bulundurarak, "Kasten öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Bir deri mağazasında mankenlik yapan 22 yaşındaki Burcu Çağlayan, Fener Mahallesi'nde Temmuz 2010'da, İbrahim Tokgöz'ün (34) 5'inci kattaki evinin balkonundan düşerek yaşamını yitirmişti. İbrahim Tokgöz hakkında "kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılmış, ifadesi alınıp serbest bırakılan İbrahim Tokgöz firar etmişti. Tokgöz hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Ekleme Tarihi: 16 Ara 2016 18:28