Yerel Güncelleme Tarihi: 5 Ara 2023 14:00

Mansur Yavaş'tan İYİ Parti'nin adaylık kararına ilk yorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP lideri Özgür Özel'le görüşmesi sonrasında aday çıkarma kararına Mansur Yavaş'tan ilk yorum.

Mansur Yavaş

Mansur Yavaş'tan İYİ Parti'nin Seçim Kararına İlk Yorum: "Biz Partilerin Aldığı Kararlara Karışmıyoruz, Saygı Duyuyoruz"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP lideri Özgür Özel'le görüşmesi sonrasında İYİ Parti'nin yerel seçimlere hür ve müstakil girme kararı alması, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ilk yorumuna neden oldu. Yavaş, "Biz partilerin aldığı kararlara karışmıyoruz, saygı duyuyoruz. Ankara'da 4 milyon 200 bin seçmen var ve hepsinin oylarına talibiz. Ankara için hizmet ve proje üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Özgür Özel, Akşener'e İttifak Teklifi Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 30 Kasım Perşembe günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etmişti. Görüşme sonrasında yapılan açıklamada, Özel'in İYİ Parti'ye yerel seçimde iş birliği teklifi yaptığı belirtilmişti. Akşener ise ittifak konusunu Genel İdare Kurulu'na soracaklarını ifade etmişti.

İYİ Parti'nin Reddi

İYİ Parti Genel İdare Kurulu, CHP'nin yerel seçimlerde iş birliği teklifini oy çokluğuyla reddetti. Bu karar kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Mansur Yavaş, "Biz partilerin aldığı kararlara karışmıyoruz, saygı duyuyoruz. Ankara'da 4 milyon 200 bin seçmen var ve hepsinin oylarına talibiz. Ankara için hizmet ve proje üretmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi: 5 Ara 2023 14:00