Ekonomi Güncelleme Tarihi: 19 Nis 2024 11:00

Mehmet Şimşek'in IMF toplansındaki sözleri büyük tepki çekti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de düzenlenen Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Bahar Toplantılarına katıldı. Söylediği söz tepki çekti.

Mehmet Şimşek

ABD'deki IMF ve Dünya Bankası Toplantılarında Bakan Şimşek'in "Yerel Halk" İfadesi Tartışma Yarattı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de düzenlenen Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Bahar Toplantılarına katıldı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile birlikte Amerika'da bulunan Bakan Şimşek, "Türkiye: Değişken Küresel Ekonomide İleriye Doğru Gitmek" başlıklı bir panelde konuştu. Bakan Şimşek'in konuşmasındaki "yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" şeklindeki ifadesi, Türkiye’deki vatandaşlar arasında büyük tepki topladı.

Bakanın bu sözleri, Türkiye'de yaşayanları "yerel halk" olarak nitelendirmesi nedeniyle eleştiri konusu oldu. Sosyal medya ve haber yorumlarında, Bakan Şimşek'in bu ifadesinin, Türkiye vatandaşlarına yabancı bir bakış açısıyla yaklaştığı ve bu ifadenin uygun olmadığı dile getirildi. Çeşitli siyasi figürler ve vatandaş grupları, bu ifadenin, ülke insanına mesafeli bir dil kullanıldığının göstergesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladılar.

Bakan Şimşek ve beraberindeki heyetin toplantılardaki ana gündemi ise küresel ekonomik dalgalanmalar ve Türkiye ekonomisine etkileri üzerine stratejiler geliştirmekti. Ancak, bu ifade kullanımı, toplantının asıl amacından dikkatleri başka bir yöne çekmiş oldu. Bakanlık yetkililerinden veya Şimşek'ten konuya ilişkin bir düzeltme ya da açıklama yapılıp yapılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Ekleme Tarihi: 19 Nis 2024 11:00