Politika Güncelleme Tarihi: 18 Eyl 2023 21:00

Meral Akşenerner'den çok tartışılacak Abdullah Gül iddiası

Millet İttifakı içerisindeki kırılmaların en büyüğünün CHP ile İYİ Parti arasında yaşandığı bir dönemde, Lideri Akşener'den dikkat çekici bir açıklama geldi.

meral akşener

Akşener'den Tartışma Yaratacak İddia: Abdullah Gül'ün Adaylığı!

Millet İttifakı içerisindeki kırılmaların en büyüğünün CHP ile İYİ Parti arasında yaşandığı bir dönemde, İYİ Parti Lideri Akşener'den dikkat çekici bir açıklama geldi.

Akşener, 2018 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi öncesinde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kendisine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığını önerdiğini iddia etti.

Akşener, "Sayın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı yapmadığım için kıyma makinasından geçtim" ifadesini kullanarak, "Sayın Kılıçdaroğlu, sayın Abdullah Gül'ün adaylığını doğrudur bana söyledi. 15 milletvekili için ricaya gittiğim akşam söyledi" şeklinde iddialarda bulundu. Akşener, ayrıntılara girmese de bu iddia tartışmalara neden olabileceğini belirtti.

Akşener, sözlerine devam ederek, "Çok saygı duyduğum bir insandır sayın Gül... Hâlâ sayın Gül'ü çok seven gazeteci kılıklı arkadaşlar, beni ve partimi biçiyor. Çok enteresan oradan suçlu ben. Sayın İnce'nin kazanamasının suçlusu da ben..." dedi.

Bu açıklamalar, Türk siyasi arenasında yeni bir gündem maddesi haline gelirken, ilerleyen günlerde daha fazla tartışma ve yorumlara yol açması bekleniyor.

Ekleme Tarihi: 18 Eyl 2023 21:00