Emlak Güncelleme Tarihi: 19 Ara 2023 12:00

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan için ödenen kira yardımı

İstanbul'da ev bulamadıkları gerekçesiyle annesinin evine yerleştiklerini açıklayan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın aldığı kira yardım miktarı.

hafize gaye erkan

Gaye Erkan İçin Ödenen Kira Yardımı ve Tepkiler

İstanbul'da ev bulamadıkları gerekçesiyle annesinin evine yerleştiklerini açıklayan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın şu an oturduğu ev için aidatla birlikte aylık yaklaşık 49 bin lira ödendiği iddia edildi. Bu duruma Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya üzerinden "Vergilerimizden karşılanır!" şeklinde tepki gösterdi.

Hafize Gaye Erkan'ın kira artışlarına ilişkin açıklamalarının ardından Sözcü gazetesinden Yavuz Alatan'ın haberine göre, şu an oturduğu ev için aylık 35 bin TL'nin Merkez Bankası tarafından ödendiği ve toplamda aylık 49 bin TL'ye mal olduğu iddia edildi.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu kiralama türünü ve kimlerin bu kapsamda olduğunu #ObezDevlet kitabımızda yazmıştık. 2946 sayılı kanuna göre 'Özel Tahsisli Konut' kiralamasıdır bu. Apartman aidatından otomat parasına, mefruşat giderinden temizlik faturasına kadar vergilerimizden karşılanır!" şeklinde tepki gösterdi.

Bu gelişmeler, kamu görevlilerinin konut kiralamalarında vergi mükelleflerinin katkı sağlaması ve bu duruma ilişkin sosyal medyada tartışmaları beraberinde getiriyor.

tweet ozan bingöl

Ekleme Tarihi: 19 Ara 2023 12:00