Spor Güncelleme Tarihi: 29 Oca 2023 10:37

Merkez Hakem Kurulu yönetimi topluca istifa etti

Türkiye Futbol Federasyonu TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik'i Riva'ya çağırdı sürpriz görüşme sonrası istifalar geldi

MHK Başkanı Sabri Çelik

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik istifa etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 28 Ocak Cumartesi Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik’i Riva’ya çağırdı. Büyükekşi ve Çelik görüşmesinden sonra istifa geldi. TFF Başkanı Büyükekşi, MHK Başkanı Sabri Çelik’in istifasını istedi. Sabri Çelik’in istifası sonrası diğer Merkez Hakem Kurulu MHK üyeleri de istifalarını verdi.

Hakem hataları nedeniyle Federasyon, son dönemde taraftarların eleştirilerine maruz kalmıştı.

Türkiye'de son 10 yılda toplam sekiz kez Merkez Hakem Kurulu MHK başkanı değişti. 8 değişiklite altı farklı isim başkanlık koltuğuna oturmuştu.

MHK'YA İLK KEZ KADIN BAŞKAN

TÜRK futbolu bir süredir hakem kriziyle sarsılırken, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik ile tüm MHK üyeleri istifa etti. Son 10 yılda MHK yönetiminde sekizinci kez değişiklik yaşanırken, MHK'nın başına ilk kez bir kadının geleceği konuşuluyor.

Son dönemde yaşanan hakem tartışmalarının ardından MHK Başkanı Sabri Çelik istifa etti. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugün öğleden sonra MHK Başkanı Sabri Çelik ile görüşmek üzere deneyimli ismi Riva'ya çağırdı. Tesislerde gerçekleştirilen görüşmede TFF Başkanı Büyükekşi, MHK Başkanı Sabri Çelik'in istifasını istedi.

TFF Başkanı istedi o da istifa etti

TFF Başkanı Büyükekşi'nin istifasını istemesi üzerine Sabri Çelik istifa dilekçesini sundu ve istifası TFF tarafından kabul edildi. Sabri Çelik'in yanı sıra tüm MHK üyeleri de görevlerinden istifa etti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun gün içinde resmi açıklama yapması bekleniyor.

Lale Orta

Yeni MHK Başkanı Lale Orta olacak iddiası

Vole'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; TFF Yönetimi, MHK başkanlığı için Lale Orta’yı düşünüyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu hafta Lale Orta ile Riva'da bir görüşme gerçekleştirdiği kaydedildi.

Son 10 yılda MHK 8 kez değişti

Son 10 yılda 8 kez MHK Başkanı değişti. Bu süreçte 6 farklı isim başkanlık görevini üstlendi. O isimler ve görev süreleri şu şekilde; Yusuf Namoğlu (2014, 2016) Kuddusi Müftüoğlu (2015) Sabri Çelik (2019, 2023) Zekeriya Alp (2019) Serdar Tatlı (2020) Ferhat Gündoğdu (2021)

Ekleme Tarihi: 28 Oca 2023 19:00