Medya Güncelleme Tarihi: 18 Ara 2016 12:33

Mete Yarar kritik detayı anlattı! Benim 2 uyarım vardı...

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Kayseri'deki hain saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mete Yarar kritik detayı anlattı! Benim 2 uyarım vardı...

Mete Yarar, Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından New York'ta düzenlenen "Darbe Girişimi ve Türkiye Üzerindeki Etkileri" panelinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yaklaşık 4 senedir yaşadığı sıkıntılara bakıldığında 15 Temmuz'daki darbe girişimin bunun bir parçası olduğunu ifade ederek o gece yaşananları "direniş", arkasından yaşananları da "diriliş" olarak değerlendirdiğini söyledi.

Kayseri'de bu sabah... 14 askerin şehit düştüğü yer

Fransa'nın üç terör saldırısı yaşadığını ve üç defa OHAL'i uzattığını kaydeden Yarar, Türkiye'nin ise ortak hareket eden üç terör örgütü DEAŞ, PKK ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele ettiğine dikkati çekti.

Türkiye'nin etrafının ateş çemberiyle yandığını belirten Yarar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bölgeye huzur gelmesini umut ettiğini dile getiren Yarar, "Ancak ne Suriye'de ne Irak'ta önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde böyle bir huzurun gelmesi maalesef mümkün gözükmüyor." dedi.

Türkiye'nin kendisine sorun yaratanları Türkiye toprakları içerisinde, sınırında kabul etmemesi gerektiğini vurgulayan Yarar, sınır ötesinde bunlarla mücadele edilmesi için Türkiye'nin üç dört yıldır eğitim, teknoloji ve diplomasi yoluyla bunun hazırlığını yaptığını kaydetti.

PKK DAĞDA BAŞARILI OLAMAYINCA...

Yarar, "Dağda başarılı olamayan terör örgütü şehirlerde eylem yapmaya başladı. Depremin ilk etkisi gibi bu kırılma anının şiddetini yaşayacağız. Bu kırılma anını doğru atlatabilirsek, kendi içimizdeki farklılıkları birleştirerek çıkartabilirsek, Türkiye'nin önünün çok açık olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

KAYSERİ'DEKİ HAİN SALDIRI

Yarar, Kayseri'de düzenlenen terör saldırısının ardından sosyal medyada provokasyonlar yapıldığını, farklı mezhep ve etnik gruplar üzerinden Türkiye'yi iç savaşa doğru sürüklemeye çalışan bir görüntü yaratılmaya çalışıldığını belirterek "15 Temmuz sonrası benim iki uyarım vardı. Türkiye'de iş savaşa sürükleyecek suikastlar ve bu tür saldırılar. Bir de ekonomik anlamda saldırı yapacaklar ve şu an hep beraber saldırıya başladılar." ifadesini kullandı.

Ekleme Tarihi: 18 Ara 2016 12:33