Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 10 Eki 2023 02:34

Socar Millenicom! Petrolcüden telekomcu da oluyormuş

Türkiye'de alternatif telekom sektöründe Socar Türkiye çatısı altında hizmet veren Millenicom sorunum ve çözüm yaklaşımları.

Millenicom

Türkiye'de alternatif telekom sektöründe 2004 yılında kurulan ve 2019 yılından itibaren Socar Türkiye çatısı altında hizmet veren Millenicom’da yaşadığım sorun ve çözüm iradeleri. Bir cevap bir düzeltme ve değişen düşünceler.

Taahhütlü internet fiyatları enflasyonist ortamda 2-3 katına çıktığı için Millenicom gibi şirketler bu durumdan karlı çıktı ve abonelerini artırdı.

İnternet paketlerinin zamlandığı dönemde sosyal medyada 79-129 liralık taahhütsüz internet kampanyaları ile paketler satmaya başladı. Millenicom, bu hamlesinin karşılığını da aldı. Yaklaşık 1 milyon müşteriye ulaştı.

Fakat işin aslı sonradan anlaşıldı 79, 129 ve 179 liralarla tanıtımı yapılan kampanyalar bugün 300 liralara yaklaştı taahhütlü internetten farkı kalmadı.

Millenicom

Sabit ve mobil telefon, ev interneti, veri merkezi hizmetleri gibi sunan Millenicom, müşterilerine mağduriyetler de yaşatıyor. Fakat çözüm iradeleri de var.

Şirket sözde Türkiye genelinde 17 bölge müdürlüğü, 32 satış ve pazarlama ofisi ve 80'den fazla bayi ağı ile hizmet veriyor. "EDİTÖR NOTU: 17 BÖLGE 32 SATIŞ VE PAZARLAMA OFİSİ VE 80'DEN FAZLA BAYİİ AĞI BİLGİSİNİN DOĞRU OLMADIĞI YETKİLİLER TARAFINDAN AKTARILDI. BU YANLIŞLIK İÇİN ÖZÜR DİYORUZ" Fakat abone sorun yaşadığında Whatsapp’tan başka muhatap bulunamıyor.

İnanın, hani şu aramalarına kızdığınız çağrı merkezlerini bile arar olduk.

Millenicom’da çağrı merkezine ulaşmanın daha doğrusu onların size ulaşmasının elbette bir yolu var. O da faturaları geciktirmeniz. Geciktirdiğinizde size ulaşmaları kolay oluyor.

Diyelim ki faturanızı ödediniz ve tatile çıkıyorsunuz ve hizmet dondurmak istiyorsunuz. Bu teorikte mümkün fakat pratikte zorlukları var. Bir kere faturayı ödedikten hemen sonra yapamazsınız. En az 3 gün bekleme süreniz var. Pardon unutma süreniz desek daha iyi olur. Çünkü siz unuttuğunuzda onlar da kullanmadığınız interneti faturalandırmayı seviyorlar.

Kızdınız abonelik iptali yaptırmak istiyorsunuz. Bu kez de sizi Whatsapp’taki yapay zeka ile muhatap ediyorlar. Sonra verdikleri cihaza dair fatura çıkarıyorlar.

Neyse ki teknik arıza tarafını Türk Telekom üstlendiği için iyi kötü ulaşacak birileri bulunabiliyor.

Örneğin Millenicom’u müşteri olun olmayın arayamıyorsunuz. Sitesine telefon numaranızı bıraktığınızda onların sizi aramalarını "hasretle" bekliyorsunuz. Mevcut aboneleri Millenicom üzerinden numarasını bırakmışsa, arama nedeninin sorun olduğunu öngördüklerinden genelde aramıyorlar.

Haklarını yemeyeyim eğer tarife yükseltmek isterseniz, sitelerinden yeni bir müşteri kaydı yapmışsanız şimşek hızında arıyorlar.

Uzun süre 3 operatörün Türkiye’deki rekabetçi tutumu başka internet servis sağlayıcılarının sektöre girmesini zorlaştırmıştı. O zaman Millenicom benzeri şirketleri destekliyorduk. Fakat eskiyi de arar olduk.

Belki birileri yine kızacak fakat bunları gördükçe Starlink'lere maliyetine rağmen daha bir ısınır oluyoruz.

Bu sektördeki müşteri hizmetleri kapsamındaki uygulamaların acilen denetime ve tadil edilmeye ihtiyacı var. Yoksa mağduriyet de sömürü de hiç bitmeyecek.

Millenicom'dan bir cevap bir de düzeltme var

Yazımın üzerinden henüz birkaç gün geçmedi ki Millenicom yetkilileri bana ulaştılar. Önce sorun hakkında bilgi aldılar. Gerekli incelemeyi yapacaklarını söylediler. Bir de yazıda verdiğim bilgiyi düzelttiler. TELEKOM ALT YAPISI ÜZERINDEN HIZMET VEREN MILLENI COM ŞIRKETININ YAZIM DEĞER VERDIĞIM GIBI 17 BÖLGE 32 SATIŞ VE PAZARLAMA OFISI VE 80'DEN fazla bayİİ ağı olduğu bilgisinin doğru olmadığını söylediler. DÜZELTME IÇIN KENDILERINE TEŞEKKÜR EDIYORUM. Yine şirketle yapmış olduğum görüşmede konuyla ilgili aksaklığı hızlı bir biçimde giderdiler. Ben bir tüketici olarak evet doğru mağduriyet yaşadım fakat sonrasında konuyla ilgili desteklerinden dolayı Millenicom şirketine ve yetkililerine teşekkür ediyorum.

Burada önemsediğim ve dikkat ettiğim konu şirketlerle sorun yaşamamdan ziyade şirketlerin sorunu çözme refleksinin ve anlayışının şirketlerde ne kadar gelişmiş olduğudur.

Millenicom şirketine sorunun çözümünde ve bilgilendirme sürecinde yardım ve destekleri için teşekkür ediyorum.

Bu nedenle yazının başlığını "Millenicom Socar! Petrolcüden telekomcu bu kadar oluyor" yerine "Socar Millenicom! Petrolcüden telekomcu da oluyormuş şekilde değiştirdim.

Ekleme Tarihi: 6 Eki 2023 20:00