Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 7 Eki 2016 12:21

Milli Takım Kaynıyor, Ülke Puanları Yanıyor

Milli Takım Kaynıyor, Ülke Puanları Yanıyor
Emre Mor sakız çiğniyormuş… Herkes buna takılmıştı geçtiğimiz hafta içinde. Dün akşam oynanan maçtan sonra da herkes Türk Messi demeye başladı çocuğa. Daha dün yerden yere vurduğumuz çocuk bugün kahraman. Gel de şaşırma arkadaş… Çocuk kelimesini bilerek seçiyorum, çünkü karşımızda henüz 19 yaşında Türk adet, örf ve ananelerini bilmeyen biri var. Ve biz o çocuğu oyunuyla değil çiğnediği sakızla değerlendirdik.

Dün ise sahadaki performansı dillere destanmış öyle diyorlar. Ben de izledim aynı maçı bana göre sahada gölgesine bile çalım atmayı deneyen, takım oyunundan bir haber, gelecekte muhtemelen ama şu anda milli takım seçmelerine katılmasının bile yersiz olduğunu düşündüğüm bir oyuncu gördüm. Evet kabul edelim üst düzey yetenekleri var. Hani Allah bazı insanları bazı işler için özel yaratmış derler ya o hesap, bu çocukta futbolcu olmak için yaratılmış. Ama biraz kafasını kaldırsa biraz çevresini kontrol etse… 

Maçta herkes iyiydi de bir o mu bencildi derseniz. Hayır derim. Zaten herkes çok kötü olduğu için Emre bu kadar göze battı, herkese bu kadar iyi geldi. Gecenin orta halli oyuncularından biri de Cenk Tosun’du. Elinden geleni yaptı. Ama olmayınca olmuyor işte…

Bir de tabii Burak Yılmaz futbol oynadığı sürece Cenk Tosun iyi bir yedek olur. Burak Çin’den telefon açıp ben yokum demediği sürece forma onundur. Aynı şey elbette Arda Turan için de geçerli. Barcelona’da harikalar yaratan Arda Turan milli takımda yok.

Neden? Prim meselesi diyorlar.  Ayıp da ediyorlar. Şimdi madem geldi çattı konu açalım biraz. 60’lı yaşlarında bir beyefendi, başarılı bir teknik direktör olduğunu iddia eden bir beyefendi diyor ki 30’lu yaşlarında genç insanlar Milli Takımda oynadıkları için para istiyorlar.

Olmaz arkadaş bu iş gönül işidir diyor. Bir dünya şak şakçı da haklısın hocam, milli takımdan para isteyen adam değildir diyor. İşte tam o an bir sessizlik oluyor. Zira milli takımdan para alan adam değilse o 60’lı yaşlarındaki teknik direktör adam değil oluyor.

Kendisi Rahmi Turan’ın 20 Haziran 2016 tarihinde yazdığı yazıya göre aylık 962.500 TL kazanıyor. Hani milli takım gönül işiydi? Adamlık falan deniyordu…  Diğer yandan bu eleştrileriyapanların çoğu (neredeyse hepsi) askerlik görevini büyük bir şerefle yerine getiren insanlar, paranın büyüğü küçüğü olmaz siz memleketinize hizmetinizi yaparken para almadınız mı a dostlar?

Adamım ben para istemez vatan, millet, sakarya mı dediniz? Şimdi herkes sustuğuna göre Fatih Terim beyefendiye tekrar soralım; Selçuklu, Ardalı, Buraklı milli takım dün gece yener miydi yenemez miydi? Cevabınız evetse istifanızı egonuzun yanına bırakabilirsiniz…

Ekleme Tarihi: 7 Eki 2016 12:21