Eğitim Güncelleme Tarihi: 22 Mar 2024 11:00

Milyonlarca öğrenci Ensar Vakfı'na emanet

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve öğretmenlere, adı çocuk istismarı skandallarına karışan Ensar Vakfı'nın düzenlediği yarışmaya katılma talimatı verdi.

ensar vakfı meb 1
  • Sözcü'den Sultan Uçar'ın yazısından derlenmiştir

Milyonlarca öğrenci Ensar Vakfı'na emanet ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve öğretmenlere, adı çocuk istismarı skandallarına karışan Ensar Vakfı'nın düzenlediği "Sana Emanet" adlı yarışmaya katılma talimatı verdi. Vakıf, dereceye giren 644 öğrenci, öğretmen ve okul müdürüne toplamda 795 bin TL para ödülü verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi ve özel okullarda vermesi gereken milli eğitimi, "Değerler Eğitimi" adı altında imzaladığı protokollerle, adı çocuk istismarı skandallarına karışan vakıflara devretmeye devam ediyor.

ensar vakfı meb

Özellikle Karaman'da yaşanan ve 508 yıl hapis cezasına çarptırılan sanıkların bulunduğu çocuk istismarı skandalına adı karışan Ensar Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki iş birliği devam ediyor. Bu kez de vakıf, "Sana Emanet" adlı yarışma ile milyonlarca ortaokul ve lise öğrencisini bir araya getiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve öğretmenlerin yarışmaya katılması talimatını verdi.

Resmi yazıyla tüm Türkiye'deki teşkilatlara duyurulan yarışma için Ensar Vakfı'nın şartnamesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanarak ilçe ve okul müdürlüklerine gönderildi.

ensar vakfı yazışma

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in atandığı günden bu yana bu tarz iş birliklerine imza attığı ve tepkilere rağmen tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam ettiği belirtiliyor.

Öğrenci ve öğretmenlere Ensar Vakfı'nın bastırdığı "40 Derste Hadis" ve "40 Derste Kuran-ı Kerim" kitapları okutulacak. Yarışmanın amacı arasında, öğrencilere peygamberin güzel ahlakını aktarmak, derslere ilgiyi artırmak, kitap okuma alışkanlığını geliştirmek gibi hedefler bulunuyor.

Yarışmaya katılacak öğrencilere ve öğretmenlere toplamda 795 bin TL para ödülü dağıtılacak. Dereceye girenler arasında paylaşılacak bu ödüller, birinci olan öğrencilere 10 bin TL, ikincilere 7 bin 500 TL, üçüncülere ise 5 bin TL olarak belirlenmiş.

ensar vakfı meb 1

Yarışmanın tarihi 18-26 Mayıs 2024 olarak planlanmış durumda.

Ekleme Tarihi: 22 Mar 2024 11:00