Dünya Güncelleme Tarihi: 22 May 2022 22:10

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Mısır'da Hz Yusuf modelini başlattı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte buğday krizi için Hz Yusuf modelini devreye sokacaklarını söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Mısır'da Hz Yusuf modelini başlattı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkedeki “Tarımsal Üretim İçin Gelecek Projesi”nin açılışında yer aldı. Sisi, Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte ortaya çıkan tahıl ve buğday arz ve üretimiyle ilgili konuştu. 

Sisi, Rusya ve Ukrayna’nın savaştan dolayı, buğday ihrac edemediklerini, bu nedenle Mısır için yeterli miktarda tahıl stoku elde etmenin bu yıl zorlu geçeceğini ifade etti.

Hazreti Yusuf zamanında yaşanan kıtlığı örnek gösteren Sisi “Yusuf Peygamber’in buğday stoku modelini esas alacağız ve buğday stoku dosyasına önem vereceğiz” dedi.

Kuzey Afrika ülkesi olan Mısır, 9 milyon tonu yerli, 14 milyon tonu ise ithal olmak üzere yılda ortalama 23 milyon ton buğday tüketiyor. 

YUSUF PEYGAMBER’İN BUĞDAY STOKU MODELİ NEDİR

Yusuf Peygamber zamanında buğdayları korumak için piramitler yapılmıştır. Kıtlığa karşı önem kapsamında bu depolarda tahıllar bulunmuştur. Tahıl satın almaya gelen Mısır halkı ücretlerini yatıracakları 40 adet veznenin bulunması, tahıl dağıtım organizasyonunun zamanına göre ne kadar gelişmiş olduğunun göstergesiydi. Yusuf Peygamber’in tedbirleriyle kıtlık döneminde vatandaşlara sermaye karşılığında erzak ve buğday dağıtımı yapılmıştır. Bu önlemle de insanlar ticaret yapmak için Mısır’a gelmişlerdir. 

Ekleme Tarihi: 22 May 2022 22:10