Motosiklet Güncelleme Tarihi: 17 Eki 2016 22:49

Motosiklet sürücüleri neden kapalı kaskı tercih etmeli?

Uzmanlar, bilinçli her motosiklet sürücüsünün kapalı kask kullanmasını öneriyor bu bunun bir zorunluluk olduğunu belirtiyor.

Motosiklet sürücüleri neden kapalı kaskı tercih etmeli?
Trafikteki otomobil hâkimiyeti altında motosiklet kullanmanın getirdiği risklere aşırı hız ve acemilik eklenince kaza riski çoğalıyor. Kaza istatistikleri incelendiğinde kask takan ve takmayan sürücü karşılaştırılması yapıldığında ölümcül kazaların büyük bir bölümünün kask kullanmayan sürücülerden oluştuğu görülür.

Kask takmak kafayı sadece darbelerden korumaz, can güvenliğini de korur ve ölüm riskini ortadan kaldırır. Kask çeşitleri kapalı, yarım şeklinde ikiye ayrılıyor.

Kapalı kask, tam donanımlı, bütün baş bölgesini kapsayacak şekilde bir tasarıma sahipken yarım kasklar belirtildiği gibi yarım olmakla birlikte sadece başın üst bölümünü kapsayan yüz ve çene bölgesini açıkta bırakan bir tasarıma sahiptir.

Deneyimli kişiler yarım kaskların güvenilir olmadığını bilincindedir ve kapalı kask kullanımını tercih eder. Yarım kasklar scooter tarzı motorlarda kullanılır.

Kapalı diye tabir edilen full donanımlı motosiklet kasklarının, yarım kasklarla karşılaştırıldığında çok daha üstün bir koruma sağladığı açık bir şekilde görülür. Bu nedenle yoğun trafiklerde, süratli sürüşlerde ve özellikle uzun yolculuklarda kapalı kask kullanılması gerekir.

Metal ve plastik karışımının harmanlanarak ortaya çıkardığı materyalden yapılan kaskın dış yüzeyi, darbelere karşı korunaklı olmak zorundadır. Her kapalı kask üretimi sonunda çeşitli testlerden geçilerek kaskın darbeye karşı olan gücü test edilir.

Kapalı kask, sağlam dış yüzeyine ek olarak cam vizörü, iç astarı, yanak pedleri gibi iç özellikleriyle donatılmış olmalıdır. Çıkarılabilir / değiştirilebilir yanak pedleri, güneşe karşı koruma sağlayan vizörler kaskın pratikliğini arttırır.

Sürücünün, kafasını kaskın içinde rahat hareket ettirebilmesi, sürüş kalitesini artırırken sürücünün dikkatinin dağılmasını önler. Bu nedenle kask alırken hareket etme kabiliyeti de göz önünde bulundurulmalıdır.

Kaskın en önemli detaylarından bir diğeri ise emniyet bağcıklarıdır. Özellikle yarım kasklarda emniyet bağcıkları iki kat önem teşkil eder.

Motosiklet Aksesuarları konusunda rehber niteliğinde bir mağaza olan motosikletaksesuarlari.com, geçmişten bugüne motor tutkunlarına müşteri memnuniyeti altında hizmet vermektedir.

Ücretsiz kargo, hızlı teslimat, ürün garantisi ve iade değişim fırsatı ile alışveriş yapmak isteyenler için keyifli bir alışveriş deneyimi sunuyorlar.  

Ekleme Tarihi: 17 Eki 2016 22:49