Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 23 Mar 2023 16:00

Mukussuz Şifa Diyeti!

Sağlıklı kalmak, arınmak ve çocukluğumuzdan itibaren biriken kalıntılardan kolayca arınmak için işte size Mukussuz Şifa Diyeti.

gıda besin sağlık mukussuz şifa diyeti

Sağlıklı kalmak, arınmak ve çocukluğumuzdan itibaren biriken kalıntılardan kolayca arınmak için 2018-2019 yıllarında deneyimlediğim Prof. Dr.Arnold Ehret'in mukussuz şifa diyetini aktarmak istiyorum bugün.

Kendisi, yaklaşık 100 yıl önce amansız hastalığını tedavi edebilmek için dünyayı dolaşıp, pek çok beslenme ve şifa yöntemleriyle tanışıp deneyimleyerek ve sonunda kendi sistemini oluşturarak hem bedensel hem de ruhsal şifaya kavuşmuş ve bu sistemi uyguladığı kendisinin kurduğu şifa merkezinde hastaların şifalanmalarına aracılık yapmıştır.

Bu sistemi anlattığı kitabından bazı bölümler...

"Doğanın bize öngördüğü mükemmel tedavi yöntemidir. Bu diyet, canlı besinlerden oluşmaktadır. Canlı besinler de meyve, sebze, salata, kabuklu yemişler ve tohumlardır! Isı işlemine tabi tutulmuş besinler, fabrikasyon gıdalar, katkı maddeleri, yapay vitaminler, eczanelerden alınan yapay mineraller, vücutta birikimlere veya metabolizma artıklarına neden olurlar."

Prof. Ehret bu maddelere mukus diyor...

sebzeler

Sağlığı parayla satın alamayız! Sağlık, çocukluktan başlayarak korunması gereken bir durumdur.

Günümüzde sağlıklı kabul edilen “normal" insanın vücudunda, ağırlık yapıcı besin zehirlerinin ve ilaçların neden olduğu kronikleşmiş birikimler mevcuttur.

Mukussuz şifa diyetiyle, bu birikmiş kütlelerin çözülmesi ve vücuttan dışarı atılması mümkündür. Bu şekilde, nihai bir iç temizlik gerçekleşir.

Mukussuz şifa diyeti hemen her hastalıkta yararlı olmaktadır. Hatta sağırlık, körlük, akıl hastalığı, böbrek hastalıkları, romatizma, gut hastalığı, kekemelik, cinsel hastalıklar vs.

Prof. Ehret, kitabında neden sonuç ilişkilerini basit, anlaşılır bir dille anlatıyor. Makul öneriler ve tarifler sunarak tıbbi yanılgılar konusunda aydınlatıcı bilgiler veriyor.

*Oruç kürü ve beslenme düzeninin yavaş yavaş değiştirilmesinden oluşan Mukussuz Şifa Diyeti, hastalıklarda, sağlığın yeniden kazanılmasına yardımcı oluyor. * sebze meyve Prof. Dr. Arnold Ehret’in “Şifalı Besinler” kitabından mukus’la ilgili bir bölüm:

“Her hastalık bir tıkanıklıktır. Tıp biliminin adını koymuş olduğu hangi hastalık olursa olsun, her hastalık insan vücudunun çalışma sisteminde meydana gelen bir tıkanıklığın sonucudur.

Bu nedenle, hastalık belirtileri vücudun belirli bir yerinde birikmiş olan mukusun meydana getirdiği tıkanıklığın işaretidir. Mukusun en fazla birikim yaptığı bölgeler; dil, mide ve tüm sindirim kanalıdır.

Özellikle bağırsaklar en fazla tıkanmanın olduğu yerdir. Günümüzün ortalama insanı, bağırsaklarında en az beş kilo dışarıya atılmamış dışkıyla dolaşmaktadır ki bu da kan dolaşımının ve tüm vücut sisteminin zehirlenmesine neden olmaktadır.

Her hasta insan az veya çok mukusla tıkanmış bir organizmadır. Bu mukus, çocukluk dönemlerinde birikmeye başlayan, iyi sindirilmemiş ve dışarı atılmamış besin parçalarından ileri gelmektedir.

Mukussuz beslenme nedir? Karbonhidrat içermeyen çiğ veya pişmiş yeşil yapraklı sebzelerden oluşmaktadır.

Detoks içecekleri İçtikleriniz de yedikleriniz kadar diyetinizin bir parçasıdır ve bir detoks diyetinde su ve diğer besleyici sıvılar özellikle önemlidir.

Toksinleri böbreklerden atmak ve tüm vücut sıvılarınızı saf su ile beslemek için, detoks programı süresince her gün, tercihen alkalik ve iyonize 6-8 bardak (1.5-2 lt.) su içmelisiniz.

Bu, sonuç alabilmek için gereklidir. Bir bardak meyve veya sebze suyu, bir bardak bitki çayı bir bardak suya eşdeğer değildir, çünkü bunlar sadece içinde su da bulunan sıvılardır.

Meyve veya sebze sularının ve çayın, vücutta sudan daha değişik işlevleri vardır ve sadece içilen su kanı temizler, dokuları arındırır, hücrelerde hidrasyon sağlar ve vücut sıvılarını tazeler.

Su her zaman yiyeceklerden ayrı tüketilmelidir ve ilk iki bardak, midede ve sindirim yolunda kalmış olan mukus ve besin artıklarını atmak üzere, sabah kalkar kalkmaz içilmelidir.

Kahvaltı ile öğle yemeği arasında bir veya iki bardak daha içilmeli ve öğle yemeği ile akşam yemeği arasında tekrar aynı miktar tüketilmeli ve yatmadan önce yukarıda belirtilen miktarlara tamamlanmalıdır.

gıda beslenme

Detoks sürecindeki bir diğer önemli içecek de bitki çaylarıdır. Bitki çayları, detoksun semptomatik rahatsız edici etkilerini hafifletip organların ve bezlerin işleyişine yardım ederek detoks ve arınma sürecine çok önemli destek sağlarlar.

Neredeyse tüm bitki çayları alkalik yapıcıdır ve detoks için sağaltıcı etkileri vardır; bu yüzden, gün içinde serbestçe içilebilirler. Detoks programı sırasında, hangi organ ve dokulara en çok bakım gerektiğine bakılarak, o organlarla "doğal çekim" (gui jing) olarak tanımlanan ilişkiye sahip, belirli bitki çayları seçilmelidir. Örneğin, karahindiba ve Meryemana dikeni karaciğeri temizler.

Meryemana dikeni,suda haşlandıktan sonra salata halinde veya et yemekleri içine sebze olarak konularak yenir. Gövde dış kısmı soyulduktan sonra çiğ olarak yenmektedir, atkuyruğu ve ısırganotu böbrekleri arındırır veya kediotu ve passiflora sinirleri yatıştırır vs.

Kişisel tercihlerinize ve ihtiyaçlarınıza göre değişik karışımları kendiniz de deneyebilirsiniz. Bitki çayları arasında genel olarak tüm detoks ve arınma programlarında faydalı olan ve Breuss kanser tedavisinde başrolü oynayan adaçayıdır.

Eski bir Romalı atasözü, "Bahçede adaçayı varken neden ölelim?" der.

Adaçayı, temizleyici ve arındırıcı özellikleri yüzünden, eski zamanlardan beri hastalıklara ve yıpranmalara karşı etkili bir koruyucu ilaç olarak kullanılmıştır.

Tüm bezleri ve omuriliği besleyen faktörleri içinde barındırdığı için, bütün sistemi yenilemek, arındırmak ve temizlemek adına gerekli hormonların ve nörokimyasaların üretiminde vücuda yardımcı olur.

Sabah ilk iş olarak büyük bir termos sıcak adaçayı hazırlayıp bunu gün boyunca içebilirsiniz."

Yeri gelmişken adaçayının az bilinen bir özelliğini aktarayım.

Adaçayı değeri çok bilinmeyen kıymetli bir bitkidir. Usulüne göre hazırlandığında, boğaz enfeksiyonlarını antibiotiksiz tedavi eder.

Kendimde ve ailemde yıllardır uyguladığım bu tarif, soğuk algınlığı boğaz enfeksiyonu ve öksürük gibi durumları iyileştirmede çok etkili oldu.

gıda atıştırmalık

Malzemeler:

Bir bardak kaynar su, 5-6 yaprak adaçayı Ocakta kaynamakta olan suya adaçayı ilave edilir, kısık ateşte 10 dk.demlenir. 10dk.sonra ocaktan alıp süzülür. Şifası için sabah akşam 5 gün içmek gerekir. Püf noktası adaçayını bekletmeden 10 dk.sonra süzmek ve ılık ılık içmek.

Şifamız bol OLsun.

Ramazan boyunca ,mukussuz beslenme sistemini uygulayabilirseniz, bedeninizde muazzam bir arınma gerçekleştirebilirsiniz.

Ekleme Tarihi: 23 Mar 2023 16:00