Magazin Güncelleme Tarihi: 14 May 2024 10:00

Murat Kurum şakası yapan Metin Zakoğlu'na sansür

Komedyen Metin Zakoğlu'nun, AKP'nin eski İBB Başkanı adayı Murat Kurum ile ilgili yaptığı şaka nedeniyle beş gösterisinin iptal edilmesi tartışma açtı.

metin zakoğlu

Komedyen Metin Zakoğlu'nun, AKP'nin eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum ile ilgili yaptığı şaka nedeniyle beş gösterisinin iptal edilmesi kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

Zakoğlu, 7 Mayıs'taki "Hayrola Kayrola" isimli gösterisinde yaptığı espri sonrasında beş oyununun Kültür Bakanlığı tarafından iptal edildiğini açıkladı. Sansür uygulandığını iddia eden Zakoğlu, şakanın Murat Kurum'a hakaret içermediğini ve sansürün gerekçesinin kendisine bildirilmediğini belirtti.

Sanatçı, "Sanatçıların ağzı torba değildir, kimse büzemez" diyerek tepkisini dile getirdi. Atatürk Kültür Merkezi'nin, sanatçıların özgürce ifade bulduğu bir mekan olduğunu vurgulayarak, kendisinin ve seyircilerinin mağdur edilmesini kabul etmediğini dile getirdi.

Olay, sanatın özgürlüğü ve sansür tartışmalarını yeniden gündeme getirdi ve sanatçıların ifade özgürlüğünün korunması gerekliliği üzerinde duruldu.

Ekleme Tarihi: 14 May 2024 10:00