Asayiş Güncelleme Tarihi: 19 May 2024 19:00

Müstehcen fotoğraflarla 1.5 milyonluk dolandırıcılık

Sosyal medyada tanıştıkları kişilere müstehcen fotoğraflar gönderip, bunların reşit olmayan kızlarına ait olduğunu söyleyerek tehdit eden şebeke çökertildi.

müstehcen fotoğraf

Adana Merkezli Dolandırıcılık Operasyonunda 35 Kişi Yakalandı

Adana merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, sosyal medya üzerinden tanıştıkları kişilere müstehcen fotoğraflar gönderip, bu fotoğrafların reşit olmayan kızlarına ait olduğunu söyleyerek tehdit eden bir şebeke çökertildi. Yaklaşık 1.5 milyon lira dolandıran 32 kişi gözaltına alındı.

Müstehcen Fotoğraflarla Tehdit

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapan iki ayrı şebekeye yönelik çalışma başlattı. Kadın üyelerinin, sosyal medya üzerinden tanıştıkları kişilerle sohbet ettikten sonra müstehcen fotoğraflar gönderdiği ve bu fotoğrafların reşit olmayan kızlarına ait olduğunu iddia ederek, şantajla para talep ettikleri belirlendi.

"Cinsel İstismar Davası Açacağım" Tehdidi

Şebekenin bir üyesi, fotoğraftaki kızın babası olduğunu iddia ederek, "Kızım reşit değil, sana cinsel istismar nedeniyle dava açacağım" şeklinde tehdit etti. Daha sonra, kendini ailenin avukatı olarak tanıtan başka bir şebeke üyesi, "Yanlışa düştüğünüze inanıyoruz ancak dava ve mağdur kızın psikolojik destek masrafları var. Bunları gönderirseniz, dava açmayacağız" diyerek çeşitli miktarlarda para aldı. Bu yöntemle 32 kişiden yaklaşık 1.5 milyon lira dolandırıldığı tespit edildi.

Elektronik Ürün Vaadiyle Dolandırıcılık

Diğer bir şebekenin ise, elektronik ürün satma vaadiyle telefon üzerinden irtibata geçtiği 15 kişiden toplamda 1.5 milyon lira alarak, ürünleri göndermediği belirlendi.

Eş Zamanlı Operasyon

Polis ekipleri, Adana merkezli İstanbul, Mersin ve Bilecik'te belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda, hakkında yakalama kararı çıkarılan 35 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 18'i tutuklanırken, 14'ü adli kontrol şartıyla, 3'ü ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.


Kaynak: NTV

Ekleme Tarihi: 19 May 2024 19:00