Dünya Güncelleme Tarihi: 28 Ağu 2016 22:47

Musul'da IŞİD ağır darbe yedi 700 IŞİD militanı öldü

Musul'a bağlı Kayyara nahiyesinin kurtarılması operasyonunda 700 IŞİD militanı öldürüldü. Örgüt, mali açıdan da ağır bir darbe ald

Musul'da IŞİD ağır darbe yedi 700 IŞİD militanı öldü
Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye'ye yönelik charter yasağını kaldıran kararnameyi imzaladı

İLAVE ÖNLEM TAVSİYESİ

Rusya Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kararname ile Türkiye ve Rusya arasında charter uçuş gerçekleştiren havayolu şirketlerinin uçuş güvenliğinin temini için ilave önlemler alınmasını sağlamaları tavsiye edildi.

SON GÖRÜŞMEDE GÜNDEME GELMİŞTİ

Sputnik'in haberine göre açıklamada, Türkiye ve Rusya arasındaki tarifeli seferlerde güvenliğin sağlanması için gerekli ilave önlemlerin alınması talimatı da verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 9 Ağustos'ta gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye'ye yönelik charter seferlerinin tekrar başlatılması konusu da gündeme gelmişti.

Rusya, TSK'nın 24 Kasım'da Rus Su-24 uçağını düşürmesinin ardından Türkiye ile charter uçuşları yasağı getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de söz konusu yasağın kaldırılmasını istediklerini belirtmişti.

RESMEN İMZALANDI 

Reuters haber ajansının son dakika olarak geçtiği son haberde Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in Türkiye'ye charter uçuş yasağını kaldıran imzayı resmen attığı ve uçuşların bugün itibariyle başlayacağı belirtildi.

 

Ekleme Tarihi: 28 Ağu 2016 22:47