Dünya Güncelleme Tarihi: 2 Eyl 2023 00:17

New York'ta tarihi an: Camilerin hoparlörle Ezan Sesine izin

ABD'nin New York şehrinde, Cuma namazı için camilerden hoparlörler aracılığıyla okunan ezan sesi, ilk kez dışarıya ulaştırıldı.

Cuma Namazı

New York'ta Tarihi An: Camilerden Hoparlörle Ezan Sesleri Dışarıya Aktarıldı

ABD'nin New York şehrinde, Cuma namazı için camilerden hoparlörler aracılığıyla okunan ezan sesi, ilk kez dışarıya ulaştırıldı. Cuma namazına katılan Müslümanlar bu anı cep telefonlarıyla kaydetmeyi ihmal etmediler.

Manhattan bölgesinin en büyük camilerinden biri olan New York İslam Kültür Merkezi (İCCNY), bu tarihi anı yaşatmak için ezanı dışarıya iletti. Cuma namazına gelen Müslümanlar ise bu özel anı cep telefonlarıyla kaydettiler.

New york ezan sesi cami izin

New York Belediye Başkanı Eric Adams, 29 Ağustos'ta düzenlediği bir basın toplantısında, şehirdeki camilerde Cuma vakti ve ramazan ayında ezan sesinin dışarıya aktarılacağını duyurmuştu.

Adams, toplantıda çeşitli cami dernekleri ve Müslüman vakıf temsilcileriyle bir araya gelerek, "New York'ta inançlarınızı özgürce yaşayabilirsiniz. Bugün bunu gerçekleştiriyor olmaktan gurur duyuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Adams ayrıca İslam'ın, New York'un kültürel mozağinde önemli bir parça olduğunu ve camilerin suçla mücadele ve düzensiz göçmenlere yardım konularında önemli bir rol oynadığını vurgulamıştı. Belediye Başkanı, Müslüman liderlere hitaben, "Hak ettiğiniz saygıyı size sunmak için buradayız." demişti.

New York Belediyesi'nin aldığı karar gereği, ezan sesi New York'ta Cuma günleri 12.20 ile 13.30 saatleri arasında ve ramazan ayında iftar vaktinde "makul bir seviyede" tutularak dışarıya aktarılabilecek.

Ekleme Tarihi: 2 Eyl 2023 00:01