ANKARA — Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), milyonlarca mülk sahibi ile kiracının kira artış tavanını ve piyasa fiyatlamalarını doğrudan etkileyecek olan 2026 yılı nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü saat 10.00’da duyuracak.
Normal koşullarda her ayın 3'ünde paylaşılan resmi enflasyon verileri, bu yıl 3 Mayıs tarihinin pazar gününe denk gelmesi nedeniyle haftanın ilk iş günü olan pazartesi sabahı kamuoyuna ilan edilecek.
Ekonomistlerin aylık ve yıllık enflasyon tahmini
AA Finans'ın 29 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirdiği beklenti anketine göre, ekonomistlerin nisan ayı için aylık enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,19 olarak hesaplandı. Ankete katılan uzmanların tahmin aralığı ise yüzde 2,50 ile yüzde 3,60 arasında değişiklik gösterdi.
Ekonomistlerin öngörüleri doğrultusunda mart ayında yüzde 30,87 seviyesinde gerçekleşen yıllık enflasyonun nisanda yüzde 31,11'e yükseleceği hesaplanıyor. Mart ayında yüzde 1,94 artış kaydeden Tüketici Fiyat Endeksi için ekonomistlerin 2026 yıl sonu enflasyon beklentisi ise ortalama yüzde 28,16 seviyesinde oluştu.
| Gösterge / Dönem | Gerçekleşen / Beklenti Oranı | |:--- |:--- | | Mart 2026 Aylık Enflasyon | %1,94 | | Mart 2026 Yıllık Enflasyon | %30,87 | | Nisan 2026 Beklenen Aylık Enflasyon (Ortalama) | %3,19 | | Nisan 2026 Beklenen Yıllık Enflasyon | %31,11 | | 2026 Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi | %28,16 |

