Eğitim Güncelleme Tarihi: 26 Mar 2025 13:23

ODTÜ’de Hocalar Grev ve Soruşturma Kararına Karşı Yürüdü

Öğrencilerin boykot çağrılarının ardından grev kararı alan Eğitim Sen’e soruşturma açılmasına tepki gösteren ODTÜ’lü öğretim üyeleri yürüyüş düzenledi.

 ODTÜ hocaları

Başlık: ODTÜ’de Hocalar Grev ve Soruşturma Kararına Karşı Yürüdü

Spot: Öğrencilerin boykot çağrılarının ardından grev kararı alan Eğitim Sen’e soruşturma açılmasına tepki gösteren ODTÜ’lü öğretim üyeleri yürüyüş düzenledi.

ODTÜ’de öğretim üyelerinden Eğitim Sen’e soruşturma tepkisi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ülke genelinde başlayan eylemler, üniversite kampüslerine de sıçradı. Öğrencilerin boykot çağrılarının ardından Eğitim Sen, grev kararı almıştı. Bu kararın hemen ardından, sendikaya yönelik başlatılan soruşturma da tepkilere yol açtı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyeleri, Eğitim Sen’e başlatılan soruşturmaya karşı bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe üniversite öğrencileri de katılarak destek verdi. Kampüste yapılan basın açıklamasında, akademisyenler, özgür düşünce ve sendikal hakların savunulması gerektiğini vurguladı.

Bu eylem, Türkiye’deki üniversitelerdeki akademik özgürlük ve sendikal haklar konusundaki gerilimleri bir kez daha gözler önüne serdi. Eğitim Sen’e yönelik soruşturmanın ardından bu tür protestoların başka üniversitelerde de artması bekleniyor.

Ekleme Tarihi: 26 Mar 2025 13:20