Eğitim Güncelleme Tarihi: 23 Eki 2023 21:07

Öğretmenlerin kasım ayındaki semineri ile ilgili son karar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kasım ayında yapılacak seminer için son sözü söyledi.

Yusuf Tekin

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Son Dakika Açıklaması: Kasım Ara Tatil Seminerleri Online Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kasım ara tatili için geçerli olmak üzere seminer döneminin online yapılacağını duyurdu.

Bakan Tekin, açıklamasında, "Hem yaz boyunca yapılan değişikliklerin değerlendirilmesi ve hem de başta ortak sınavlar olmak üzere tatil sonrası yapılacakların planlanmasına odaklanmış bir planlama yaptık. İlgili genel müdür arkadaşların online sunumları ve akabinde okullarda yapılacak değerlendirmeleri detaylıca tanımladık. Ancak hafta sonu Erzurum’da öğretmen arkadaşlarla yaptığımız görüşmelerde, birçok arkadaşımızın daha önceki uygulama nedeniyle kendilerine ara tatil için farklı programlar yaptıkları ve bu nedenle yüz yüze programların ertelenmesi talepleri ile karşılaştım. Bu nedenle sadece kasım ara tatili için geçerli olmak üzere seminer döneminin online yapılmasına karar verdim" dedi.

Yusuf Tekin Tweet

Bakan Tekin, öğretmenlerin online sunumları dikkatlice takip etmelerini isteyerek, nisan ara tatilinin ise kesinlikle yüz yüze ve okullarda yapılacağını hatırlattı.

Karar, öğretmenlerin talebi doğrultusunda alındı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı, öğretmenlerin yoğun talebi doğrultusunda alındı. Öğretmenler, daha önceki uygulamada ara tatillerde yüz yüze seminerlere katılmak için mesai saatleri dışında zaman ayırmak zorunda kalıyorlardı. Bu durum, öğretmenlerin ara tatillerini verimli bir şekilde kullanmasını engelliyordu.

Yüz yüze seminerler Nisan ayında yapılacak

Bakanlık'ın açıklamasına göre, nisan ara tatilinde ise seminerler yüz yüze ve okullarda yapılacak. Bu karar, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak ve okulların daha verimli çalışmasını sağlayacak.

Ekleme Tarihi: 23 Eki 2023 20:00