Güncel Güncelleme Tarihi: 15 Ara 2016 14:29

Okul giriş çıkış saatlerine yaz saati düzenlemesi geliyor

Okul giriş çıkış saatleri yaz saati uygulamasına göre yeniden düzenleniyor. Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Milli Eğitim Bakanlığı'yla görüştü. Görüşmeden okul giriş çıkış saatlerinin değişeceği sinyali geldi.

Okul giriş çıkış saatlerine yaz saati düzenlemesi geliyor

Hükümet kararıyla yaz/kış saati uygulamasının kalıcı olaraka kaldırıldı. Ancak veliler yaz saati uygulaması nedeniyle karanlıkta okula giden çocukları için endişeli.

Konuyu Milli Eğitim Bakanlığı'na taşıyan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka okul saatleriyle ilgili düzenlemenin yapılacağı sinyalini verdi. "Öğrencilere özel bir uygulamanın müjdesini şimdiden vereyim" diyen Nazlıaka'nın ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. 

OKUL SAATLERİ DEĞİŞİMİ İÇİN GÖZLER VALİLİKLERDE

Bakanlık yetkilileri, ders saatlerini belirleme ve değiştirme yetkisinin valiliklerde olduğunu anımsatarak, "Ders saatlerini belirleme yetkisi valiliklerde. 20 Mayıs 2016 tarihli genelgenin dışında valiliklere gönderilecek yeni bir genelge yok" bilgisini verdiler. 

Mevzuata göre Milli Eğitim Bakanı imzasıyla her yıl yayımlanan Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi Genelgesinde okulların eğitim öğretime başlama, yarı yıl tatili ile eğitim öğretimin bitiş tarihleri yer alıyor. 20 Mayıs 2016 tarihli genelgenin ikinci maddesinde bu tarihler dikkate alınarak çalışma takviminin valiliklerce düzenleneceği  hükmü yer alıyor.

SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakanın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde yüz binlerce öğrencinin okula gidebilmek için güne 05.00-06.00 itibariyle başlayıp, okula yetişebilmek için karanlıkta yollara düştüğüne dikkat çekti. Nazlıaka, "İvedi olarak önlem alacak mısınız yoksa önlem almak için büyük bir kazanın bir felaketin yaşanmasını mı bekleyeceksiniz" diye sormuştu. Nazlıaka bu soru önergesinin ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile konuştuğunu 'öğrencilere özel bir uygulamanın' yapılacağı müjdesini aldığını duyurdu.

Ekleme Tarihi: 15 Ara 2016 14:29