Eğitim Güncelleme Tarihi: 24 Mar 2024 13:00

Okullarda Yeni Dönem: Veli Randevu Sistemi Açıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan "Veli Randevu Sistemi"ni hayata geçirdi.

e-devlet

Okullarda Yeni Dönem: E-Devlet'ten Randevu Alın! "Veli Randevu Sistemi" Açıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan "Veli Randevu Sistemi"ni hayata geçirdi. Artık veliler, e-devlet'i kullanarak okulların internet sitelerinden randevu alabilecek.

Sistem Nasıl Çalışıyor?

  • Öğretmenlerin Boş Zamanları Belirleniyor: Okul yöneticileri, öncelikle veli görüşmeleri için öğretmenlerin müsaitlik durumunu belirliyor.
  • Veliler Randevu Alıyor: Veliler, okulun internet sitesine e-devlet kullanıcı bilgileriyle giriş yaparak öğretmenlerin müsait olduğu zaman dilimleri için randevu talebinde bulunabiliyor.
  • Randevu Talebi Onaylanıyor: Randevu talepleri, randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğle saatine kadar açık tutulan sistemde değerlendiriliyor. Aynı gün öğleden sonra ise okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini bildiriyor.
  • Randevu Görüntüleme ve İptal: Veliler, sisteme giriş yaptıktan sonra randevu talep edebildiği gibi aktif ve eski randevularını da görebilecek ve günü gelmemiş randevularını iptal edebilecek.

Veli Randevu Sistemi'nin Avantajları:

  • Zaman Kazanımı: Veliler, okulda saatlerce beklemeden randevu alarak öğretmenlerle görüşebilecek.
  • Verimli Görüşme: Önceden planlanmış görüşmeler, daha verimli ve odaklı bir şekilde gerçekleşecek.
  • Daha Kolay İletişim: Sistem, veli-öğretmen iletişimini kolaylaştırarak daha şeffaf bir eğitim ortamı sağlayacak.

Daha Fazla Bilgi:

Ekleme Tarihi: 24 Mar 2024 13:00