Yerel Güncelleme Tarihi: 11 Haz 2024 09:00

Olimpos'un ünlü ağaç evleri ikinci kez tamamen yandı

Antalya'nın gözde tatil beldesi Olimpos'ta bulunan Kadir'in Ağaç Evleri, dün gece çıkan yangında tamamen kül oldu.

kadirin yeri

Olimpos'un Ünlü Ağaç Evleri İkinci Kez Tamamen Yandı

Kadir'in Ağaç Evleri Yeniden Alevlere Teslim Oldu

Antalya'nın gözde tatil beldesi Olimpos'ta bulunan Kadir'in Ağaç Evleri, dün gece çıkan yangında tamamen kül oldu. Daha önce 2007 yılında yangın nedeniyle zarar gören tesis, bu kez de alevlere yenik düştü. Antalya'yı ağaç ev turizmiyle tanıştıran ve Olimpos'ta turizmi başlatan bu ünlü mekan, saat 03.00 sıralarında çıkan yangında büyük zarar gördü.

Yangının Müdahale Süreci

Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangına, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi müdahale etti. Ağaçlar üzerine inşa edilmiş barakalarıyla bilinen 200 yatak kapasiteli tesisteki yangın, 4 saat süren yoğun çabalar sonucunda kontrol altına alındı. Yangının başlamasıyla birlikte tesiste bulunan müşteriler hızla tahliye edildi ve can kaybı yaşanmadı. Tesisin sahibi Kadir Kaya, gördüğü manzara karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Geçmişte Yaşanan Olaylar

Kadir'in Ağaç Evleri, daha önce de büyük felaketler yaşamıştı. İlk yangın, 8 Şubat 2007 tarihinde çıkmış ve o dönemde tesis tamamen yanmıştı. Bu olaydan sonra yeniden inşa edilen mekan, 2009 yılında Kumluca Olympos’ta yaşanan sel felaketinde de ciddi zarar görmüştü. Mekanın içinde bulunan Öküz Bar tamamen yok olmuş, 70 odada hasar meydana gelmişti. Daha önce TNT Dergisi tarafından yeryüzünün en iyi hosteli seçilen Kadir'in Ağaç Evleri, tüm dünyada tanınan bir yer haline gelmişti.

Yeniden Yapım ve Popülerlik

Toros Dağları'nın eteklerinde yer alan ve uluslararası backpacking camiasında oldukça popüler olan Kadir'in Ağaç Evleri, geçmişte yaşadığı felaketlerden sonra yeniden yapılandırılmıştı. Ancak, son yangınla birlikte tesis bir kez daha büyük bir yıkım yaşadı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

Olimpos'un bu ikonik tatil mekanı, geçmişte yaşadığı felaketlere rağmen her seferinde yeniden ayağa kalkmayı başarmıştı. Bu son yangın, Kadir'in Ağaç Evleri'nin geleceği hakkında belirsizlik yaratırken, hem yerel halk hem de tesisi ziyaret edenler arasında büyük üzüntüye neden oldu.

Ekleme Tarihi: 11 Haz 2024 09:00