Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 3 May 2016 23:48

Önümüzdeki 5 sezonun şampiyonu Beşiktaş

Önümüzdeki 5 sezonun şampiyonu Beşiktaş
Geçen hafta korktuğumuz bu hafta başımıza gelmedi. Taraftar tribünleri tıklım tıklım doldururken hem eğlendi, hem takımı ateşledi. Çoğu futbol adamına göre kolay, ancak özellikle Tolga Zengin’in olası yiyeceği hatalı bir golle çok zora girebilecek maç, takımın yüksek motivasyonu ve oyna iştahı sayesinde kazasız geçildi. 

Maç öncesi kağıda baktığımızda Beşiktaş’ın sahaya sıradan 4 – 2 – 3 – 1 dizilimiyle çıktığını gördük. Kalede Tolga Zengin, defans hattında sırasıyla Andreas Beck, Marcelo Antônio Guedes Filho, Duško Tošić, İsmail Köybaşı, önlerinde Atiba Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup sağ kanatta Ricardo Andrade Quaresma Bernardo solda Olcay Şahan orta saha merkez de José Ernesto Sosa ve forvette Mario Gómez García on biri vardı. 

Ancak maç oynanmaya başladığı anda saha da 11 futbolcu değil 111 futbolcu var gibiydi. Hemen her topa 3 kişi baskı yapmaya gidiyor, 3 kişinin olmadığı yerde Atiba Hutchinson sahneye çıkarak adeta siz biraz dinlenebilirsiniz diyordu arkadaşlarına.

Nitekim ilk yarı 3 – 0 gibi rahat bir skorla bitti. İkinci yarı öncesi hepimiz Şenol Güneş’in hamlesini bekliyorduk açıkçası. Takımı defansa mı kapatacaktı yoksa coşan takıma dokunmayıp tarihi farkı mı kovalayacaktı. İkinci seçeneği denedi kurt hoca.

Takıma dokunmadı… 

Beşiktaş da onu utandırmadı sağlı sollu ataklarla rakibi bunaltmaya devam etti. Hatta bir ara maç öyle bir hal aldı ki; küme düşme hattında yer alan Kayserispor teknik direktörü Hakan Kutlu beraberliği zorlamak yerine maçın 78’inci dakikasında Forvetin istekli ama etkisiz ismi Oğulcan Çağlayan’ı çıkartırken yerine defansif özellikleri daha ağır basan Ömer Bayram’ı aldı.

O dakikalarda hepimiz Diego Biseswar’ı bekliyorduk açıkçası. 

Maçın hakemi içinde söylenecek çok bir şey yok gibi. Ama Ricardo Andrade Quaresma Bernardo’ya nam-ı diğer Q7’ye gösterdiği sarı kartı benzer tüm pozisyonlarda gösterse sahada yardımcılarıyla baş başa kalırdı. Ama takım Beşiktaş, futbolcu Q7 olunca kartlar biraz kolay gösteriliyor sanki. 

Beşiktaş haftaya oynanacak derbi müsabakasından da alnın akıyla çıkarsa, kimse kusura bakmasın önümüzdeki en az beş sezonun şampiyonu karşımızda demektir.

Bu arada Galatasaray, Beşiktaş’a maçı kolay teslim edecek sözleri için de bir çift lafım olacak. Aynı Galatasaray’a karşı gol kaçırma rekoru kıran Fenerbahçe’nin bu söylemleri komik dahi değil irite edici boyutta oluyor.

Yani tonla gol kaçırdığı maçta Fenerbahçeli topçular biraz yeteneklerini konuşturabilip topu üç direğin arasına nişanlasalardı Galatasaray maçı kolay mı teslim etmiş olacaktı.

Galatasaray; Fenerbahçe’ye oynadığı oyunun aynısını Beşiktaş’a oynasın yeter.

[email protected]
 

Ekleme Tarihi: 3 May 2016 23:48