Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 14 May 2024 10:00

OpenAI ChatGPT'nin yeni versiyonu GPT-4o'yu tanıttı

OpenAI, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin yeni versiyonu olan GPT-4o'yu tanıttı.

chatgpt

OpenAI, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin yeni versiyonu olan GPT-4o'yu tanıttı. Bu yeni nesil sohbet robotu, herkesin kullanımına açık olacak, uygulamaya abone olmayanlar da dahil.

GPT-4o, önceki versiyonlarına göre daha hızlı ve dili konuşma diline daha yakın bir yapay zeka olarak tasarlandı. Ayrıca görselleri okuyabilme ve duyguları yüz ifadelerinden ayırt edebilme yeteneğine sahip.

Kullanıcılarla sesli diyaloğa girebilme ve 'hafızası' sayesinde önceki yanıtları hatırlayabilme gibi özelliklere sahip olan bu yeni versiyon, daha kolay bir sohbet deneyimi sunmayı amaçlıyor.

GPT-4o ile metin, görüntü ve ses genelinde uçtan uca tek bir yeni modelin eğitildiği belirtilerek, bu modelin tüm girdi ve çıktıların aynı sinir ağı tarafından işlendiği ilk model olduğu ifade edildi.

Ayrıca, yeni bir ChatGPT masaüstü uygulamasının da hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcılar için bilgisayarda yapılan işlemlere entegre olacak şekilde tasarlandığı ve Mac işletim sistemi için kullanıma sunulduğu duyuruldu.

OpenAI'nın düzenlediği tanıtım etkinliğinde, GPT-4o'nun önceki modellere göre daha uygun maliyetli olması nedeniyle ücretsiz olarak sunulacağı, ücretli kullanıcıların ise daha fazla kapasiteye sahip olacağı açıklandı.

Yeni modelin birkaç hafta içinde ChatGPT'de sunulacağı belirtilirken, şirketin GPT-4o'nun özelliklerini tanıtan bir dizi video da yayınladığı ifade edildi.

Ekleme Tarihi: 14 May 2024 10:00