Spor Güncelleme Tarihi: 29 Eyl 2016 02:36

Ortopedik engelli Emeksiz Teakwando'da şampiyon oldu

Bilgi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinden Şeyma Nur Emeksiz, 5. Avrupa Para Tekvando Şampiyonası’nda, kadınlar K43 +58 kiloda Avrupa şampiyonu oldu

Ortopedik engelli Emeksiz Teakwando'da şampiyon oldu
İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinden Şeyma Nur Emeksiz, 5. Avrupa Para Tekvando Şampiyonası’nda, kadınlar K43 +58 kiloda altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Ellerinden ortopedik engelli olan Emeksiz, Türkiye’nin 9 erkek, 3 kadın olmak üzere toplamda 12 sporcuyla yer aldığı şampiyonada başarısını dünyaya kanıtladı.

Avrupa Para Tekvando Birliği (EPTU) tarafından, Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen şampiyonaya, 30 ülkeden 130 sporcu katıldı.

Avrupa Şampiyonu Şeyma Nur Emeksiz, üniversite yıllarına dek izcilik, koşu ve satranç ile ilgilendi. Öncesinde Ordu Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü adına Gençlik Temsilcisi olarak da çalışan ve Engelliler Meclisi’nde 3 yıl süreyle gönüllü olan Emeksiz, 2012 yılından itibaren ise Yüzme Federasyonu’nda Yüzme Hakemliği yaptı. Ordu Gençlik ve İzcilik Kulübü’nde Yardımcı İzci Liderliği de yapan Emeksiz, 2015 yılında ise Basketbol Federasyonu’nda basketbol hakemliğine başladı. Ordu Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünden 2016 yılında mezun olan Emeksiz, lisans eğitimi sırasında üniversitenin Engelli Birimi’ni aktifleştirerek, Engelli Birimi Öğrenci Temsilci Başkanlığı yaptı.

Eğitimine, İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Lisans Programı’nda devam eden Emeksiz’in, sporda en büyük hayali ise Olimpiyat Şampiyonu olabilmek. BİLGİ’de aldığı Spor Yöneticiliği eğitiminin yanı sıra Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nde Taşeron Santral Görevlisi olarak çalışan Emeksiz, 2016 yılında başladığı tekvandoda, Avrupa Şampiyonası’nda aldığı bu dereceyle, Türkiye’ye altın madalya kazandıran sporcular arasına adını yazdırmış oldu.

Ekleme Tarihi: 29 Eyl 2016 02:36