Politika Güncelleme Tarihi: 18 Ağu 2025 15:56

Özdağ: Memura Kaşık, Yandaşa Kepçe Düzeni Çöktü!

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’dan memur eylemlerine destek: “Memura kaşıkla, yandaşa kepçeyle veren düzen çöktü!” 🔥"

ümit özdağ

Ümit Özdağ: “Memura Kaşıkla, Yandaşa Kepçeyle Dağıtan Düzen Çöktü!”

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’dan memur eylemlerine destek: “Memura kaşıkla, yandaşa kepçeyle veren düzen çöktü!” 🔥"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, memur ve memur emeklilerinin zam oranlarının belirlendiği 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümetin “sefalet zammı” teklifine sert tepki gösterdi. Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Memura kaşıkla, yandaşa kepçeyle dağıtan bu düzen çökmüştür. Enflasyonu durduramayan hükümet, krizi memurun sırtına yıkıyor” dedi.

Hükümetin ikinci zam teklifinin sendikalar tarafından “müzakere edilemez” bulunarak reddedilmesinin ardından KESK, Kamu-Sen ve Memur-Sen, 81 ilde iş bırakma eylemi başlattı. Sendikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde toplanarak “Üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz” sloganıyla tepkilerini dile getirdi. Eylemler, özellikle ulaşım sektöründe etkili oldu; İzmir, Aydın, Denizli, Zonguldak ve Karabük’te tren seferleri durdu.

Özdağ’dan Memur Eylemlerine Destek
Ümit Özdağ, memurların iş bırakma eylemlerinin meşru olduğunu vurguladı ve hükümetin disiplin cezası tehditlerine karşı net bir duruş sergiledi. Özdağ, “Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, sendikal iş bırakma eylemlerini meşru kabul etmiştir. En hafif disiplin cezası bile hak ihlalidir” dedi. Hükümetin memurları susturmak yerine adil geçim şartları sağlaması gerektiğini belirten Özdağ, “Market yanıyor, pazar yanıyor, memurun maaşı bu yangını söndüremiyor” diyerek enflasyonun memurları ezdiğine dikkat çekti.

Tablo: Ümit Özdağ’ın Açıklamalarından Öne Çıkanlar

Konu Açıklama
Zam Tepkisi “Memura kaşıkla, yandaşa kepçeyle dağıtan düzen çökmüştür.”
Enflasyon Eleştirisi “Enflasyonu durduramayan hükümet, krizi memurun sırtına yıkıyor.”
İş Bırakma Meşruiyeti “Anayasa Mahkemesi ve AİHM, iş bırakma eylemlerini meşru saymıştır.”
Disiplin Cezası Uyarısı “En hafif disiplin cezası dahi hak ihlalidir.”
Hükümete Çağrı “Hükümet memuru susturmak yerine adil geçim şartları sağlamalıdır.”

Siyasi ve Sosyal Yankılar
Özdağ’ın açıklamaları, memur eylemlerine güçlü bir destek olarak yankı buldu. Sosyal medyada #MemurEylemi ve #SefaletZammı etiketleriyle paylaşımlar artarken, vatandaşlar memurların hak arayışına destek veriyor. Özdağ’ın “Memur yalnız değildir, hukukun ve milletin vicdanının güvencesi altındadır” sözleri, eylemlere moral olurken, hükümetin disiplin cezası tehditleri tartışma yarattı. Sendikalar, 81 ilde eylemlerine devam edeceğini duyurdu. 🗣️

Ekleme Tarihi: 18 Ağu 2025 15:56