Güncel Güncelleme Tarihi: 9 May 2025 00:16

Özgür Çelik'e 15 Yıla Kadar Hapis İstemi

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na destek için toplanan kalabalığın ardından başlayan soruşturma tamamlandı.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ

Özgür Çelik'e 15 Yıla Kadar Hapis İstemi

CHP'li isimlerin de aralarında olduğu 26 kişi hakkında iddianame düzenlendi

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na destek için toplanan kalabalığın ardından başlayan soruşturma tamamlandı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in de aralarında bulunduğu 26 kişi için 15 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

🧑‍⚖️ Soruşturma Çağlayan'da Başladı
31 Ocak 2025'te İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ifade verdiği gün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde yaşanan olaylarla ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, kardeşi Özkan Çelik ve çeşitli CHP yöneticilerinin de bulunduğu 26 kişi şüpheli olarak yer aldı.

🚓 Polis Müdahalesi ve Suçlamalar
İddianamede, yaşanan arbede sırasında yaralandığı iddia edilen 5 polis memuru müşteki olarak gösterildi. Şüpheliler hakkında şu suçlamalar yöneltildi:

Suçlama Ceza Talebi
Görevi Yaptırmamak İçin Direnme 3 yıl 7 aydan 15 yıla
Kanuna Aykırı Toplantı ve Dağılmama
Kasten Yaralama
Kamu Malına Zarar Verme

📌 İddianamede Yer Alan İsimlerden Bazıları

  • CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik
  • İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Kocakaya
  • Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kara
  • Maltepe İlçe Başkanı Kenan Otlu
  • CHP İl Sekreter Danışmanı Yılmaz Boyraz

🔥 Ne Olmuştu?
İmamoğlu’nun ifade verdiği gün CHP'ye ait seçim otobüsünün adliye önüne ilerlemesi polis tarafından engellenmiş, TOMA ile yolu kapatan emniyet güçleri ile CHP’liler arasında gerginlik çıkmıştı. Olaylar sırasında göz yaşartıcı gaz kullanılmış, ortam daha da sertleşmişti.

🔍 Yargı Süreci Başlıyor
Savcılık iddianameyi mahkemeye sundu. Önümüzdeki günlerde duruşmaların başlaması bekleniyor. Gelişmeler, siyaset ve yargı arasındaki tansiyonun daha da yükselebileceğine işaret ediyor.


#️⃣ #ÖzgürÇelik #CHP #Ekremİmamoğlu #AdaletSarayı #SiyasiDava #İstanbul #Yargı #Siyaset #Gözaltı #İfadeVerdi

Ekleme Tarihi: 9 May 2025 00:16