Ekonomi Güncelleme Tarihi: 19 Ağu 2016 12:24

PERMAK, kuru temizlemede ekolojik devri başlatıyor

PERMAK, Türkiye’deki kuru temizleme sistemini kökünden değiştiriyor. Sektördeki en sağlıklı ve ekolojik kuru temizleme sistemi olan GreenEarth, kıyafetteki renk ve doku canlılığını da artırıyor

PERMAK, kuru temizlemede ekolojik devri başlatıyor
PERMAK, Türkiye’ye kuru temizleme sistemini kökünden değiştirecek bir yenilik getiriyor. Birleşenleri tamamen ekolojik silikon olan GreenEarth, insan sağlığını, kıyafetlerin dokusunu ve doğasını korurken, damıtma işlemi gerektirmediği için elektrik ve su tasarrufuna önemli ölçüde yardımcı oluyor. Diğer kuru temizleme kimyasalları gibi , insan sağlığına, havaya, suya ve toprağa zarar vermiyor.

İçerdiği saf silikon sayesinde abiye, kürk, ipek, deri ve kaşmir gibi kıyafetlere zarar verme riskini ortadan kaldıran sistem, özenli bir temizlik sunuyor. Sistem, kozmetik sanayide, tıpta ve hatta bebek biberonlarında dahi kullanılan tamamen doğal içerikli silikonla çalışıyor.

İnsan sağlığına zararlı kimyasalları içinde barındırmayan GreenEarth, aynı zamanda cilt dostu bir yapıya sahip. Kuru temizleme işleminden sonra ise kıyafette hiçbir kötü koku kalmıyor. GreenEarth, giysilerin yeni gibi tertemiz kalmasını sağlarken, tekstillerin uzun ömürlü kullanımına yardımcı oluyor. Silikon tekstillerin renklerini parlatıyor, tekstili yumuşatıyor, tekstil fiberlerininesnekliğini geri kazandırıp dökümlü durmasını sağlıyor.

Kuru temizlemede yeni dönem

GreenEarth’ü Türkiye’ye getirerek yeni bir dönem başlattıklarını ifade eden PERMAK Yönetim Kurulu Üyesi Demir Uyar “Dünyada gelişmiş ülkelerde geniş çapta sağlığa zararlı olduğu tespit edilen perkloretilenkolorlu solventinin makinalarda kullanımına son verilince, birçok alternatif temizleme kimyasalıarasından çevreci sistem olarak bilinen GreenEarth temizleme sistemi önceliklendirilerek, kullanılmaya başlandı. Bu sistem, tamamen ekolojik olan silikon ile temizliyor. Giysilerde renk, koku, doku kaybına neden olmayan yeni sistem dünyada bir dönemi kapatıp yenisini açmaya başladı. Biz de PERMAK olarak patentliGreenEarth Cleaning ile bir anlaşma yaparak sistemi Türkiye’ye getirdik. Kısa sürede ülkemizde büyük ilgi gören GreenEarth temizleme sisteminin bir-iki sene içinde tüm Türkiye’de büyük bir pazar payına sahip olacağını görüyoruz” dedi.

Kendi işlerinin patronu olma fırsatı

Bilinçli tüketiciler ve yatırımcıların silikonlu GreanEarth temizleme sistemine ilgisinin oldukça yoğun olduğunu belirten Demir Uyar şu bilgileri verdi: “Bilhassa beyaz yakalı olarak bilinen, daha evvel kuru temizleme sektöründe bulunmayan, değişik sektörlerdeki müşterilerimizin araştırmaları sonucu bizlere ulaştıklarını memnuniyetle takip ediyoruz. Müşterilerimiz orta sınıf bir otomobil fiyatına kendi işlerinin patronu oluyorlar. Endüstriyel çamaşırhane, buhar sistemleri ve kuru temizleme tesislerinin projelendirilmesi, planlanması ve kurulmasını sürdüren firmamız, yeni komple bir tesisi kapasitesine göre 39 bin-60 bin euro arasında kurmaktadır. Bir tesisi planlarken ileride kapasite artışı imkanı da dikkate alınmaktadır.”

Bankalarla leasing anlaşması

Uyar, bankalarla olan leasing anlaşmalarıyla müşterilerine çok cazip finansal imkanlar sunduklarını da sözlerine ekledi. Yeni açılacak modern bir kuru temizleme tesisinde, yeni teknolojiye yatırım haricinde iyi bir lokasyon, modern bir dizayn ve müşteri memnuniyetini sağlayacak bir kadronun da önemine dikkat çeken Uyar “Firma olarak GreenEarth makinelerini sağlamak dışında konuyla ilgili eğitimleri de veriyoruz. Ayrıca her ay genel Kuru Temizlemeci Sertifika kursu düzenleyerek kuru temizleme sektörüne bilgili çalışanlar kazandırıyoruz” dedi.

Ekleme Tarihi: 19 Ağu 2016 12:24